• 18 Μαΐου 2024,

Διοικητής τροχαίας: Να ξαναγίνει δρόμος η Δοϊράνης

 Διοικητής τροχαίας: Να ξαναγίνει δρόμος η Δοϊράνης

Συνεδρίασε το μεσημέρι στο δημαρχείο η επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Καβάλας, Εξέτασε κι απέρριψε αίτημα επαγγελματία να γίνει δρόμος διπλής κατεύθυνσης το τμήμα της οδού Καράνου μπροστά από τη δημοτική αγορά, δηλαδή από τη διασταύρωση της Ίωνος Δραγούμη, μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Αμύντα. Η πρόταση αυτή προέρχεται από καταστηματάρχη της περιοχής, σε συνέχεια της μονοδρόμησης τμήματος της οδού Δοϊράνης.

Ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Καβάλας που ήταν παρών στη συνεδρίαση μετά την απόρριψη αυτού του αιτήματος, ζήτησε να καταργηθεί ο πεζόδρομος στην Δοϊράνης, από την Ομονοίας μέχρι την Καράνου. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ήταν αρνητικά, επιμένοντας ότι η Δοϊράνης, το μικρό τμήμα του δρόμου που προαναφέραμε, πρέπει να παραμείνει πεζόδρομος.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε χθες την ίδια επιτροπή αφορά τις κάρτες ΑμΕΑ προκειμένου τ΄ αυτοκίνητά τους να μπορούν να σταθμεύουν χωρίς συνέπειες σε θέσεις ΑμΕΑ στο κέντρο της πόλης. Αυτές οι κάρτες εκδίδονταν προσωρινά από το Δήμο Καβάλας, πλην όμως τελευταία μπορεί να τις εκδίδει με τη συνήθη διαδικασία και η διεύθυνση συγκοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Κάπως έτσι ο Δήμος Καβάλας θα πάψει να εκδίδει κάρτες με μία διαφορά. Η υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας δέχεται τις κάρτες που υπάρχουν ήδη, για κάθε καινούρια όμως, βάσει νομοθεσίας υποχρεώνει το άτομο με ειδικές ανάγκες να μη διαθέτει ένα απλώς επιβατικό αυτοκίνητο, αλλά ένα αυτοκίνητο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένων δηλαδή και μόνο προδιαγραφών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης