• 18 Μαΐου 2024,

Ερώτηση του Τέρενς Κουΐκ για το παλιό νοσοκομείο

 Ερώτηση του Τέρενς Κουΐκ για το παλιό νοσοκομείο

Την πρώτη επίσκεψη στην Καβάλα ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που υποστηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έκανε χθες το απόγευμα ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος, Τέρενς Κουΐκ. Το μεσημέρι ήταν στη Δράμα, ενώ σήμερα συνεχίζει την περιοδεία του στους νομούς της Θράκης. Ο κ. Κουΐκ λίγο πριν έρθει στην Καβάλα, έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της περιοδείας του στην περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και την ερώτηση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο για το παλιό νοσοκομείο.

Η ερώτηση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σαμποτάζ στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η μνημονιακή Συγκυβέρνηση από τους ίδιους τους Υπουργούς της και μπαλάκι μεταξύ των Υπουργείων η αξιοποίηση του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου Καβάλας. Μετά από αλλεπάλληλες επιστολές του Δήμου Καβάλας, τα αρμόδια Υπουργεία τηρούν σιγή ιχθύος, υπεκφεύγουν και μεταθέτουν ευθύνες μεταξύ τους.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ανταποκρινόμενος σε επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Καβάλας Κωνσταντίνου Σιμιτσή προς τον Πρωθυπουργό, η οποία έφτασε για ενημέρωση και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Βουλευτή, ο οποίος, μάλιστα, έκανε το εξής σχόλιο:

«Ο Δήμαρχος Καβάλας από τη μια λούζει τον Πρωθυπουργό με μέλια και φιλοφρονήσεις για το μνημονιακό του τρέξιμο και από την άλλη τα «ψιλοχώνει» στη συγκυβέρνηση για το θέμα του παλιού νοσοκομείου.

Δεν θα σταθώ στην όποια φιλομνημονιακή συμπεριφορά του Δημάρχου. Ο ίδιος επιλέγει πώς θα εκτίθεται ή όχι στους πολίτες της πόλης του. Ούτε θα σταθώ στην προεκλογική χρονική συγκυρία, κατά την οποία εστάλη η επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Είμαι, όμως, υποχρεωμένος – από τη στιγμή μάλιστα που μου κοινοποιήθηκε – να λάβω σοβαρά υπ’ όψη την ουσία του θέματος που θέτει με εύλογα επιχειρήματα ο Δήμαρχος, θέμα που αφορά την Καβάλα και να συμβάλω για την λύση αυτής της απαράδεκτης εκκρεμότητας, με τις όποιες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις μου».

 

Το σημερινό κι αυριανό πρόγραμμα του Τέρενς Κουϊκ, περιλαμβάνει τα εξής:

 

-Παρασκευή (04.04.14) στις 11.00 και 13.00 θα δώσει συνεντεύξεις Τύπου αντίστοιχα στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.

-Στην Αλεξανδρούπολη η δημοσιογραφική διάσκεψη θα γίνει το Σάββατο (05.04.14) στις 11.00.

Την ίδια μέρα στην Αλεξανδρούπολη ο Τέρενς Κουίκ θα πραγματοποιήσει δράσεις μαζί με τον συνάδελφό του Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος, όπως είναι ήδη γνωστό, ηγείται του ψηφοδελτίου στο νομό Έβρου.

 

 

Διαβάστε επίσης