Διπλά άτυχος ο ΟΑΕΔ, δυο βλάβες σε τρεις ημέρες

 Διπλά άτυχος ο ΟΑΕΔ, δυο βλάβες σε τρεις ημέρες

Διπλά άτυχος είναι τις τελευταίες ημέρες ο ΟΑΕΔ, οι υπηρεσίες που λειτουργούν στο Περιγιάλι. Ενώ η συναλλαγή με το κοινό είναι αυξημένη για πολλούς και διάφορους λόγους, από την Παρασκευή μέχρι και χθες Τρίτη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αντιμετώπισαν δύο τουλάχιστον βλάβες που επηρέασαν τη λειτουργία του συστήματος των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το προσωπικό του ΟΑΕΔ Καβάλας κατέβαλε την Παρασκευή, τη Δευτέρα και χθες Τρίτη υπεράνθρωπες προσπάθειες όλοι να εξυπηρετηθούν όσο καλύτερα γίνεται. Αυτοσχεδίασε υπέρ της εξυπηρέτησης του πολίτη, επανήλθε στις γραπτές καταστάσεις και στις σημειώσεις με το χέρι, ελπίζοντας ότι οι βλάβες θα διορθωθούν και δεν θα τριτώσει το κακό. Ειδικότερα την Παρασκευή κατέρρευσε το κεντρικό σύστημα της υπηρεσίας. Η βλάβη εντοπίστηκε στην Αθήνα, ταλαιπώρησε όμως και την υπηρεσία της Καβάλας. Το σύστημα επανήλθε με μικρότερες διακοπές χθες και προχθές, αλλά τη Δευτέρα διαπιστώθηκε μία βλάβη στο διαδίκτυο λόγω διακοπής ρεύματος. Η δεύτερη βλάβη εντοπίστηκε στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ που εδρεύει στην Καβάλα, επηρεάζοντας γενικά τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι.

Χθες αναμένονταν η επιδιόρθωση της ζημιάς από συνεργείο του ΟΤΕ.

Κι άλλοι ιδιώτες αλλά και άλλες υπηρεσίες αντιμετωπίσανε παρόμοια προβλήματα από μία σύντομη διακοπή της ΔΕΗ νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Στον ΟΑΕΔ Καβάλας η βλάβη ήταν όπως φαίνεται μεγαλύτερη.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ της Καβάλας δουλεύουν χειρόγραφα, εξυπηρετώντας σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες που είναι πολλοί. Βέβαια ειδικά για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας γίνεται το 90% της δουλειάς που πρέπει να γίνει, δεν μπορεί όμως να χορηγηθεί όσο τα κομπιούτερ είναι εκτός λειτουργίας. Το τελικό έγγραφο που παραλαμβάνει φεύγοντας ο πολίτης, το λεγόμενο συστατικό έγγραφο με το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει ν΄ απευθυνθεί στους δήμους στους οποίους προσωρινά θα εργασθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης