• 21 Μαΐου 2024,

Διπλή διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

 Διπλή διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το προσωπικό του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» αλλά και δημοτικοί υπάλληλοι αρμόδιοι για την παραλαβή τροφίμων βρίσκονταν από το πρωί χθες στο κοινωνικό παντοπωλείο, στη δημοτική αγορά.

Τα ράφια τους είχαν σιγά – σιγά γεμίζουν με τρόφιμα, που αγοράζει για χάριν του κοινωνικού παντοπωλείου, ο Δήμος Καβάλας.

Πρόκειται για τρόφιμα που αφορούν τις κατηγορίες: γάλατα, αλεύρι, τυρί και γαλακτοκομικά, όσπρια αλλά και κρέας.

Ο προγραμματισμός του προγράμματος «Στηρίζω» αναφέρεται σε διπλή διανομή τροφίμων, προς όλους τους δικαιούχους. Έχει συμφωνηθεί ποιο θα είναι το πρόγραμμα των διανομών, έτσι ώστε η πρώτη ν΄ αρχίσει την Τρίτη, θ΄ αφορά τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ενώ ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι δικαιούχοι του προγράμματος θα ξανακληθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο για να πάρουν νέα παρτίδα τροφίμων, αυτή τη φορά μόνο κρέας.

Ο Δήμος Καβάλας λόγω της περιόδου των γιορτών βάζει και με το παραπάνω το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας για το κοινωνικό παντοπωλείο όλα τα απαραίτητα τρόφιμα. Έτσι η διανομή θα είναι πλουσιοπάροχη, κάτι σαν αποζημίωση, καθώς τους προηγούμενους μήνες οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου δεν έπαιρναν από αυτό όλα τα τρόφιμα που υποσχέθηκε το πρόγραμμα «Στηρίζω».

Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα έχει κι άλλα νέα μάλλον ευχάριστα. Το υπουργείο που παρακολουθεί τέτοιου είδους προγράμματα σε όλη την Ελλάδα, αφήνει να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα «Στηρίζω» που υλοποιείται στο Δήμο Καβάλας, θα πάρει παράταση έξι μήνες, μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Θα είναι η δεύτερη παράταση. Το πρόγραμμα «Στηρίζω» τέλειωνε αρχικά τον Οκτώβριο. Πήρε παράταση για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο και τώρα θα πάρει νέα μεγαλύτερη παράταση με τους ίδιους όρους που το γνωρίσαμε, μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Το υπουργείο παρακολουθεί αυτού του είδους τις κοινωνικές δράσεις, αναφέρεται σε σχετική τροπολογία, που ήδη εγκρίθηκε από τη βουλή. Αυτό φυσικά πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη. Υπόσχεται επίσης ένα καινούριο πρόγραμμα κοινωνικού χαρακτήρα, που θα γνωστοποιηθεί πως ακριβώς θα υλοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Δίδεται λοιπόν η παράταση στο «Στηρίζω» για να εξυπηρετεί τους κοινωνικά αδύναμους όσο θα προετοιμάζεται το επόμενο πρόγραμμα που λογικά θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2016.

Λεπτομέρειες για το πόσο θα μοιάζει στο «Στηρίζω» το καινούριο πρόγραμμα δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα. Πάντως εκτός από το Δήμο Καβάλας και η ΠΝΟΗ που συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα «Στηρίζω» έχει συχνή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και συμβούλους της υπουργού, μαθαίνοντας συγκεκριμένα και υπεύθυνα, τα θέματα της παράτασης του «ΣΤΗΡΙΖΩ» και το πώς προετοιμάζεται το επόμενο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης