• 30 Απριλίου 2024,

Κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου

 Κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου

Τέσσερεις και πλέον ώρες συζητούσαν το χωροταξικό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου. Η συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το χωροταξικό, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, παρουσία πολλών παραγόντων φορέων και εκπροσώπων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ήταν μια μαραθώνια όπως αναμένονταν άλλωστε, συνεδρίαση χωρίς εκπλήξεις. Δηλαδή το περιφερειακό συμβούλιο που γνωμοδότησε θετικά, συμπεριέλαβε στις προτάσεις του και το τρίπολο ανάπτυξης, Καβάλα – Ξάνθη – Δράμα. Η πρόταση της περιφερειακής ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπου έβαλε το χεράκι του κι ο Δήμος Καβάλας, υιοθετήθηκε 100%. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε ο εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας που ήταν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Τουλκίδης, δεν χρειάστηκε καν να μιλήσει.

Με την ίδια γνωμοδότηση το περιφερειακό συμβούλιο θέτει ως πρώτη προτεραιότητά του να παρακολουθεί το θέμα, καθώς πια έχει σημασία η κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί. Άλλωστε χωροταξικό Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι η γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά η κοινή υπουργική απόφαση που θα παρθεί στην Αθήνα.

Αυτό το θέμα, λένε όσοι γνωρίζουν τη συνέχεια της διαδικασίας, πρέπει να παρακολουθούν κι οι τέσσερεις βουλευτές του Νομού Καβάλας.

Διαβάστε επίσης