• 21 Μαΐου 2024,

Ο σκεπτικισμός του Μ. Παπαδόπουλου περί σχολικών καθαριστριών & οικονομικών της ΔΕΥΑΚ

 Ο σκεπτικισμός του Μ. Παπαδόπουλου  περί σχολικών καθαριστριών & οικονομικών της ΔΕΥΑΚ

Προτίμησε να σιωπήσει την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, παρακολουθώντας τους υπολοίπους να κονταροχτυπιούνται για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών. Εξηγώντας τη στάση του, ο κ. Παπαδόπουλος αποφάνθηκε ότι η συζήτηση είχε αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα κι άρα ο διάλογος για ένα τόσο σοβαρό θέμα δε θα μπορούσε να είναι σοβαρός.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, η παράταξη επιδίωξε να συναντηθεί και να συζητήσει ουσιαστικά με τις καθαρίστριες. Αυτό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κι έτσι ο Μάκης Παπαδόπουλος συνομίλησε με τη διοίκηση του συλλόγου των καθαριστριών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου, η σχετική τοποθέτηση του Άρη Βέρρου αναφορικά με το θέμα επιβεβαιώνει και την άποψη της παράταξης, ότι δηλαδή η διοίκηση του δήμου παραπλανά και ψεύδεται συστηματικά. Τα χρήματα στάλθηκαν από την κεντρική διοίκηση αλλά εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρατηρήθηκε ολιγωρία, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, για ένα θέμα που χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης. Ανάλογες δυσκολίες υποδεικνύουν ότι ο δήμος θα πρέπει να διατηρεί ένα «κουμπαρά» για έκτακτες περιστάσεις ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται.

Σχετικά με την οικονομική δυσχέρεια της ΔΕΥΑΚ, ο Μάκης Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα. Αναρωτήθηκε δε για ποιο λόγο προέκυψε τώρα η κουβέντα περί σωτηρίας ή κλεισίματος της δημοτικής επιχείρησης, εκφράζοντας την απορία εάν υπάρχουν εκ του πονηρού σχεδιασμοί της διοικήσεως. Με σκεπτικισμό επομένως αντιμετωπίζει ο κ. Παπαδόπουλος τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Τσανάκα και του κ. Ξανθόπουλου αναφορικά με την πορεία της ΔΕΥΑΚ.

Διαβάστε επίσης