• 20 Μαΐου 2024,

Διπλή πρεμιέρα τη Δευτέρα – Περίοδος εκπτώσεων και τουριστικό ωράριο στην αγορά

 Διπλή πρεμιέρα τη Δευτέρα – Περίοδος εκπτώσεων και τουριστικό ωράριο στην αγορά

Πρεμιέρα για την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να αναμένουν οι καταναλωτές τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, ταυτόχρονα όμως θα τεθεί σε ισχύ και το τουριστικό ωράριο της καβαλιώτικης αγοράς το οποίο και θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου. Το ωράριο δοκιμάστηκε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση των εμπόρων, κατόπιν λοιπόν του αιτήματος επανάληψης η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου απάντησε θετικά.

Έτσι για ένα μήνα η απογευματινή λειτουργία των καταστημάτων κατά τις ημέρες Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή θα διαμορφώνεται από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ. Οι επιλεγόμενες ώρες βολεύουν περισσότερο τους απογευματινούς καταναλωτές που προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους αργότερα. Το ωράριο εγκρίθηκε από την περιφέρεια ΑΜΘ και είναι ένα επιτυχώς δοκιμασμένο μέτρο για την καβαλιώτικη αγορά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης μας είπε ότι τουριστική κίνηση στην Καβάλα όντως υπάρχει, με την παρουσία Βούλγαρων, Ρουμάνων και Τούρκων επισκεπτών. Δυστυχώς όμως οι αγορές εκ μέρους των τουριστών δεν κυμαίνονται στο επίπεδο των προηγούμενων ετών. Ο λόγος είναι αδιευκρίνιστος εκείνο όμως που προκύψει από την καταμέτρηση του ταμείου των εμπόρων είναι ο χαμηλότερος τζίρος συγκριτικά με τις προηγούμενες θερινές περιόδους.

Κατόπιν της πρόσφατης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έμποροι κι επαγγελματίες στα γραφεία του ΟΑΕΕ, Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών βρίσκονται σε συνεννόηση για ενδεχόμενη συνέχιση των διαμαρτυριών τους. Φοβερά εκνευρισμένος είναι ο κ. Λεμονίδης με τα σοβαρά προβλήματα του ασφαλιστικού φορέα, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην υγεία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Πανελληνίως, περίπου 1.500.000 άνθρωποι και οι οικογένειές τους δε διαθέτουν περίθαλψη, παρά το γεγονός ότι η παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας ανά δίμηνο χρεώνεται σε εμπόρους κι επαγγελματίες.

 

Διαβάστε επίσης