• 20 Μαΐου 2024,

Το σήριαλ του κυλικείου συνεχίζεται

 Το σήριαλ του κυλικείου συνεχίζεται

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του προέδρου της επιτροπής δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και των περισσότερων μελών της επιτροπής. Φαίνεται ότι το σήριαλ του κυλικείου του δημοτικού αθλητικού κέντρου στην Καλαμίτσα, συνεχίζεται. Χθες η επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση του. Δεν αποφάσισε αν το κυλικείου θα λειτουργεί με άλλον ιδιώτη ή εάν θα γίνει νέος διαγωνισμός.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο δικηγόρος Βασίλης Καγκαϊδης, υποστηρίζοντας τις απόψεις του ιδιώτη που νοίκιασε το κυλικείο, στον πρώτο διαγωνισμό, το φθινόπωρο του 2012. Από την παρέμβαση του Β. Καγκαϊδη αποκαλύφθηκε ότι η προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο δεν είχε αποτέλεσμα. Δηλαδή το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο. Τώρα ο ίδιος ιδιώτης πρέπει να προσφύγει στο πολιτικό δικαστήριο, μία διαδικασία που ξεκινά μόλις τώρα.

Ενόψει του ότι ο ιδιώτης έκανε λάθος δικαστήριο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής, το θέμα δε συζητηθηκε καθόλου, δόθηκε αναβολή, ώστε να επανέλθει στην επιτροπή, όταν το πολιτικό δικαστήριο αποφανθεί επί της αίτησης αναστολής, εκτέλεσης αποφάσεων περιφερειακών επιτροπών, που δικαιώνουν άλλον ιδιώτη από τον σημερινό, δηλαδή αυτόν που μισθώνει το κυλικείο από το φθινόπωρο του 2012.

Ο σημερινός μισθωτής παραπονέθηκε στο Δήμο ότι τις τελευταίες ημέρες το κυλικείο δε λειτουργεί καθώς λόγω των έργων που γίνονται περιμετρικά του δημοτικού αθλητικού κέντρου Καλαμίτσας, η περιοχή δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Χθες εγκρίθηκαν πρακτικά δημοπρασίας διαγωνισμού, ανάδειξης παρόχου, ασφαλιστικών υπηρεσιών, για όλα τα οχήματα του δήμου Καβάλας.

Πρόκειται για 143 οχήματα, μηχανήματα, δίκυκλα, που θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη αντί του ποσού 48.000 ευρώ, ποσό κατά 17.000 ευρώ φθηνότερο, με τα όσα πλήρωσε ο Δήμος Καβάλας για τον ίδιο λόγο το 2012.

Η εταιρία που θα τα ασφαλίσει είναι πάντως η ίδια, η εταιρία Πέρσοναλ.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της τροποποίησης της απόφασης για την πληρωμή της μελέτης που αφορά το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής παρουσιάστηκε η τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού, του Δήμου Καβάλας, που αφορά το 2ο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με αυτήν έχει βεβαιωθεί το 49,75% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού και έχει εισπραχθεί το 46% περίπου.

Στα έκτακτα έσοδα βεβαιώθηκε το 10,44% των τακτικών εσόδων, εισεπράχθη το 17,17%. Όσον αφορά τα έσοδα που προέρχονται από απαιτήσεις παρελθόντων οικονομικών ετών, έχει βεβαιωθεί το 375%, δηλαδή βεβαιώθηκαν περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα, έχει όμως εισπραχθεί το 79,11%.

Στο σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού έχει δεσμευθεί το 87,07% των λειτουργικών εξόδων, τιμολογήθηκε το 44,39%, πληρώθηκε το 40,52%.

Στην κατηγορία των επενδυτικών δαπανών δεσμεύτηκε το 85,76% αυτών, τιμολογήθηκε το 10%, ενώ πληρώθηκε 8,8%. Όσον αφορά την κατηγορία των πληρωμών δαπανών, αποδόσεων, παρελθόντων οικονομικών ετών, έχει δεσμευθεί το 69,81% του προϋπολογισμού, τιμολογήθηκε το 45,02%, πληρώθηκε το 38,95%.

Ειδικότερα για τις εξοφλήσεις τιμολογίων προηγούμενων ετών, τιμολογήθηκε το 89,47%, πληρώθηκε το 71,75%.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης