Διόδια stop

 Διόδια stop

Το ΤΕΕ ΑΜ μπαίνει μπροστά ώστε συντονισμένα η Καβάλα να αποφύγει τα συμβατικά διόδια στη Μουσθένη κι όταν έρθει η ώρα των ηλεκτρονικών οι τιμές να είναι απόλυτα λογικές. Αυτό είναι το συμπέρασμα της χθεσινής πετυχημένης συνάντησης στη Μουσθένη. Η προσέλευση και η συμμετοχή παραγόντων και εκπροσώπων φορέων του Νομού ήταν άκρως ικανοποιητική. Το στίγμα το έδωσε με την αρχική εισήγηση του ο Λάζαρος Βασιλειάδης. Ζήτησε να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα φορέων αλλά και Συντονιστική Επιτροπή που θα ασχολείται συστηματικά με την όλη υπόθεση. Άπαντες οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν, με κάποιες ειδικότερες παρατηρήσεις που έγιναν. Άλλες ορθές άλλες όχι. Στην Συντονιστική Επιτροπή θα μετέχουν οι Λ. Βασιλειάδης, Α. Γρανάς, Β. Ξουλόγης ενώ θα υπάρχει νομική στήριξη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Η επιτροπή θα δώσει προτεραιότητα στην συμμετοχή στην προσπάθεια και άλλων τοπικών φορέων (που χθες δεν παραβρέθηκαν στην συνάντηση) αλλά και στο ότι όσοι συχνά χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό (μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής του Παγγαίου) θα πρέπει να επιβαρύνονται με πολύ μικρό χρηματικό ποσό.

Περιγράφηκε το τι προηγήθηκε πρόσφατα τόσο στην συνεδρίαση και συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και κατά την σύσκεψη στο Διοικητήριο (παρουσία του προέδρου της Εγνατίας Οδού Γιάννη Τσακλίδη) πριν από μία εβδομάδα. Κατόπιν όλων αυτών ήταν εύκολο να γίνουν κατανοητές και αποδεκτές οι προτάσεις του ΤΕΕ ΑΜ που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο του τμήματος.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος μεταξύ των άλλων οι Γιάννης Πασχαλίδης, Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Παπακοσμάς, Γιώργος Γερομάρκος Βασίλης Ξουλόγης, Ειρήνη Κουρτίδου, Θανάσης Αθανασίου (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου), Γιάννης Φιλόσογλου, Κώστας Γάκης (δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου), Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης (ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας), Ζαφείρης Μυστακίδης (πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ).

*Από την σύσκεψη αποχώρισαν πρώτοι οι Γρανάς Πασχαλίδης λόγω του ότι έπρεπε να «πετάξουν» για την Αθήνα αφού σήμερα συναντούν για το αρδευτικό έργο Χρυσούπολης τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης