Δοκιμάστηκαν κι άντεξαν – Τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ελευθερών

 Δοκιμάστηκαν κι άντεξαν – Τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ελευθερών

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η παρατεταμένη βροχόπτωση στη δημοτική ενότητα Ελευθερών, με τα ρέματα και τα αντιπλημμυρικά έργα να φτάνουν στα όρια της αντοχής τους. Αυξημένη ήταν η ποσότητα του νερού που δέχθηκαν τα δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου και των Ελευθερών.

Ευτυχής συγκυρία ήταν το γεγονός ότι ταυτόχρονα με τη βροχόπτωση δεν επικράτησαν συνθήκες δυνατού νοτιά κι άρα δε φούσκωσε η θάλασσα. Έτσι τα ρέματα παρέμειναν ανοικτά και διοχέτευσαν αποτελεσματικά την αυξημένη ποσότητα του νερού που δέχθηκαν. Τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της βροχερής Καθαράς Δευτέρας, επιλύονταν από νωρίς το πρωί της Τρίτης με τις παρεμβάσεις των δημοτικών συνεργείων.

Το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας απαιτήθηκε η άντληση νερού από υπόγειο της Νέας Ηρακλείτσας και από υπόγειο του Αγίου Ανδρέα. Γεμάτα ήταν τα ρέματα της Νέας Περάμου, ενώ περιορισμένες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μυρτοφύτου – Φωλιάς, όπου έσπευσε μηχάνημα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

 

«METEO PERAMOS»

Διαρκή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα και τον όγκο της βροχής παρείχε μέσω του προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο διαχειριστής «Meteo Peramos». Μέσω συνεχιζόμενων ειδήσεων και φωτογραφικών αναρτήσεων οι ψηφιακοί φίλοι του συγκεκριμένου προφίλ ενημερώθηκαν για την εκτεταμένη βροχόπτωση και τα ρέματα που κόντεψαν να φτάσουν στα όριά τους.

 

 

Διαβάστε επίσης