Ο Παντελής Λασκαρίδης συστήνεται – Είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

 Ο Παντελής Λασκαρίδης συστήνεται – Είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Ο Παντελής Λασκαρίδης, οικονομολόγος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με την παράταξη του υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜΘ Κώστα Μορφίδη. Η υποψηφιότητα του Παντελή Λασκαρίδη δημοσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ύστερα από επίσημη ανακοίνωση του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ, ενώ αναμένεται η παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών, της Διακήρυξης και του ονόματος της παράταξης.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αυτοσυστήθηκε χθες από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, αναφέροντας ότι είναι εργαζόμενος της αποκεντρωμένης διοικήσεως Μ – Θ και ειδικότερα στη διεύθυνση υδάτων ΑΜΘ που εδρεύει στην Καβάλα. Απόφοιτος του τμήματος οργάνωσης και διοικήσεως πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει διατελέσει ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα του λιανεμπορίου επί 17ετια. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ πέρασε στο δημόσιο τομέα προ εξαετίας.

Ο κ. Λασκαρίδης ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του στην παράταξη και η υποψηφιότητά του προέκυψαν κατόπιν καθαρών δημοκρατικών διαδικασιών, στο πλαίσιο της 64μελους νομαρχιακής συνδιασκέψεως. Στο παρελθόν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ασχολήθηκε με τα κοινά χωρίς όμως να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αρένας. Ανέκαθεν θεωρούνταν πολιτικοποιημένο άτομο, ενώ υπήρξε γόνος βουλευτή της ΕΔΑ επί τρεις βουλευτικές περιόδους κατά τις δεκαετίες ’50 και ’60. Κάτι που η οικογένεια πλήρωσε ακριβά μέσω των διώξεων που υπέστη.

Η προεκλογική πορεία που θα ακολουθήσει ο Παντελής Λασκαρίδης θα αποφασιστεί από το σύνολο του περιφερειακού οργάνου επομένως δε θα κινηθεί αυτόνομα. Η προσπάθεια που θα καταβληθεί από το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συλλογική και θα απέχει από το παλιό ηγεμονικό πρότυπο. Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της περιφερειακής διοικήσεως ΑΜΘ, ο κ. Λασκαρίδης έκανε λόγο για πιστή ακολουθία των γενικών κυβερνητικών γραμμών χωρίς την παραμικρή απόκλιση. Θα μπορούσαν να είχαν υλοποιεί πολλά περισσότερα τα οποία όμως ουδέποτε έγιναν.

 

 

Διαβάστε επίσης