Δραστηριότητες Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

 Δραστηριότητες Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

*Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου Κώστα και κ. Παναγιωτίδη Γιώργο βρέθηκαν από τις 8 το πρωί σήμερα  Κυριακή στο Δημαρχείο προκειμένου να συντονίσουν επιχειρήσεις επίλυσης προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη και πολυήμερη βροχόπτωση στο Δήμο Νέστου καθώς και η σφοδρή χιονόπτωση στον πρώην Δήμο Ορεινού και ιδιαίτερα στη Λεκάνη τον Πλαταμώνα και το Δύσβατο. Ο Δήμαρχος Νέστου βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τσακαλίδη Γιάννη συντονίζοντας την επιχείρηση της διάνοιξης των δρόμων. Έτσι για το λόγο αυτό στάλθηκε στην περιοχή μηχάνημα διάνοιξης δρόμων, εκχιονιστικό μηχάνημα ενώ ο Δήμαρχος ζήτησε παράλληλα και τη συνεργασία της πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ώστε να στείλουν μηχάνημα – γκρέιντερ που θα βοηθούσε στο προβλήματα που δημιούργησε το χιόνι στα δημοτικά διαμερίσματα της Λεκάνης, του Πλαταμώνα και του Διπόταμου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος με τους αντιδημάρχους ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό σε όλο το Δήμο ώστε να επιστατήσουν των ενεργειών με μηχανήματα , διάνοιξης διόδων και να αποφευχθούν έτσι πλημμύρες , ιδιαίτερα σε σπίτια. Ο Δήμαρχος με τους αντιδημάρχους βρέθηκαν στο Χρυσοχώρι όπου με παρέμβαση του Δήμου λειτούργησε γεννήτρια στην είσοδο του χωριού προκειμένου ν’αποφευχθεί πλημμύρα του διερχόμενου ποταμιού ,διοχετεύοντας τη ροή του σε παρακείμενο κανάλι. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Χαϊδευτό όπου υπήρξε τεράστιο θέμα με το κανάλι που διέρχεται από το χωριό και καταλήγει στη θάλασσα. Το συγκεκριμένο κανάλι υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα παρακείμενα σπίτια και να χρειαστεί άμεση παρέμβαση με μηχάνημα. Με παρέμβαση του Δήμου δημιουργήθηκε ανάχωμα ενώ κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να δοθεί διέξοδος στα νερά σε παρακείμενο τάφρο προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στο σημείο εκτός του Δημάρχου και των αντιδημάρχων παρέστη κι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος όπου στη συνέχεια μετέβησαν όλοι στην περιοχή της λίμνης ”αλατζάγκιολα” κοντά στη Χρτσούπολη όπου κι εκεί ύστερα από πολλά χρόνια είχαμε υπερχείλιση με σοβαρό κίνδυνο να πλημμυρίσει η πόλη. Χάρη της άμεσης παρέμβασης του προέδρου του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και των συνεργατών του αποφεύχθηκε το χειρότερο.

Αργότερα ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του επισκέφτηκε τα δημοτικά διαμερίσματα της Ν.Καρυάς , της Κεραμωτής και κατέληξαν στα πλημμυρισμένα χωράφια της Πετροπηγής όπου παρέστησαν και πολλοί αγρότες του χωριού. Το δύσκολο αυτό οδοιπορικό του Δημάρχου , του αντιπεριφερειάρχη και των αντιδημάρχων στις πληγείσες περιοχές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Οι αντιδήμαρχοι Παπαθεοδώρου Κ. και Παναγιωτίδης Γ. καθώς κι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ, Τουμπεκτσής Δ. και το Σάββατο όλη τη μέρα με υπαλλήλους του Δήμου εργάζονταν με αυταπάρνηση προκειμένου να συμβάλουν στην απορρόφηση των υδάτων από σπίτια και δρόμους.

 

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ Ν. Καβάλας

 

*Την Δευτέρα 2 Μαρτίου  το δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο  επισκέφτηκαν στο γραφείο του τα μέλη του Δ.Σ.  της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών Ν. Καβάλας, ο πρόεδρος κ. Λεπίδας Κ., ο διευθυντής κ. Σαραντίδης Κλέαρχος και οι Αναστασιάδου Μαρία,  Χατζηγιαννάκος Ζήσης, Εμμανουηλίδης Νίκος και Φραγκούλης Γιάννης , μέλη. Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα  αλλά παράλληλα συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ τους. Το Δ.Σ.  συζήτησε με τον Δήμαρχο  το ενδιαφέρον της ένωσης να συμμετάσχει ως πελάτης στο γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού.

*Την Τρίτη 3 Μαρτίου  ο δήμαρχος συναντήθηκε με όλους τους προϊστάμενους του Δήμου  καθώς και με τους αντιδημάρχους όπου συζητήθηκαν θέματα – προβλήματα του Δήμου και στρατηγικές επίλυσής τους.

*Την  Τετάρτη 4 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην προσυνεδριακή ημερίδα διαλόγου  αιρετών όπου συζητήθηκαν θέματα της επιτροπής οικονομικών των Δήμων . Η ημερίδα διεξήχθη στην Ξάνθη και  παρέστησαν Δήμαρχοι της κεντρικής , ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου  κ. Γιώργος  Πατούλης , ο περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης , ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χ. και ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. και  δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης Ευάγγελος .

*Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος δέχτηκε στο γραφείο του στο Δήμο τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδη Ξενοφών  όπου συζήτησαν θέματα που αφορούσαν , την ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου  από το Δήμο Νέστου ,  το κέντρο υγείας Χρυσούπολης,  τα περιφερειακά ιατρεία. Λίγο αργότερα παρέστησαν κι οι δυο στο Δημοτικό Θέατρο στην εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού ο δήμος με τον ιατρικό σύλλογο και είχε ως θέμα  ” Τον καρκίνο του παχέος εντέρου ”. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος κι ακολούθησε ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα από επιστήμονες.

 

Στην Αθήνα

 

*Την Παρασκευή  6 Μαρτίου ο Δήμαρχος βρέθηκε στην Αθήνα όπου συμμετείχε στην επιτροπή παιδείας και νεολαίας της ΚΕΔΕ της οποίας είναι μέλος . Το θέμα της επιτροπής ήταν η προετοιμασία για την προσυνεδριακή συνάντηση  των Ιωαννίνων στις 11 Μαρτίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να σταλεί από την επιτροπή ερωτηματολόγιο σε όλους τους Δήμους  προκειμένου να καταγραφεί  η υπάρχουσα κατάσταση σε θέματα κτιριακών υποδομών , σχολικών επιτροπών, σχολικών φυλάκων  τροχονόμων και καθαριστριών.

*Ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτίδης εκπροσώπησε τον Δήμαρχο  στη γενική συνέλευση  του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου στη Ν.Καρυά το πρωί της ίδιας μέρας.

*Το Σάββατο 7 Μαρτίου  το βράδυ ο Δήμαρχος  Νέστου παρέστη  σε εκδήλωση της ποδοσφαιρικής ομάδας Νέστος  σε γνωστό μαγαζί της Χρυσούπολης.

 

Σήμερα η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί νέο δημοτικό συμβούλιο  όπου θα συζητηθεί και η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης. Αιτήσεις για την συγκεκριμένη θέση μπορούν να γίνουν ακόμη και λίγη ώρα πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιλογή του προσώπου για τη θέση απαιτεί την  μυστική ψήφο των 2/3 του σώματος δηλαδή 18 θετικών ψήφων.

*Την Τετάρτη  11 Μαρτίου  στις 6  το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Χρυσούπολης  ο Δήμος Νέστου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα την  ” Ανακύκλωση”. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η αφίσα που επιλέχθηκε, από ειδική επιτροπή, μεταξύ των σχολείων του Δήμου  που συμμετείχαν στο διαγωνισμό  , θα βραβευτεί το σχολείο που τη δημιούργησε και θα τους δοθεί η  αυτοκόλλητη πια δική τους  αφίσα  που πλέον θα κοσμεί  τους κάδους του Δήμου μας,  δημιούργημα των μικρών μας συνδημοτών.  Στη σημασία της ανακύκλωσης θα αναφερθεί ο κ. Βογιατζής Γιώργος , πολιτικός μηχανικός και διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει  με δραστηριότητες  η περιβαλλοντική ομάδα  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης  που την απαρτίζουν οι μαθητές της Δ΄τάξης  με επικεφαλή τον εκπαιδευτικό Καντζίδη Αλέξανδρο.

 

Διαβάστε επίσης