Συγκέντρωση τροφίμων – φαρμάκων στο Αμφιθέατρο

 Συγκέντρωση τροφίμων – φαρμάκων στο Αμφιθέατρο

Η Ένωση καταναλωτών Καβάλας βρίσκεται από χθες το πρωί – θα είναι εκεί μία ολόκληρη εβδομάδα – στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της. Κοντά της για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι του προγράμματος «Στηρίζω». Από το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο.

Λόγω της κακοκαιρίας χθες ματαίωσε την άφιξή του σε έκθεση αφισών και φωτογραφίας από τη δραστηριότητα της Ένωσης σχολείο, το οποίο θα επανέλθει στο χώρο στα μέσα της εβδομάδας. Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν υπήρξαν επίσης προσφορές τροφίμων και φαρμάκων. Για όλα αυτά η Κατερίνα Γεροστεργίου είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Έχουμε μία έκθεση αφισών και φωτογραφιών που απεικονίζουν τη δράση της Ένωσης όλα αυτά τα είκοσι χρόνια, από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Παράλληλα με την ιστορία η οποία παρουσιάζεται μέσα από τις φωτογραφίες και τις αφίσες σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Στηρίζω» στο οποίο η Ένωση καταναλωτών συμμετέχει ως φορέας, συγκεντρώνουμε και τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο.

Αυτό γίνεται καθημερινά από τις 9.00 μέχρι τις 1.00 όπου υποδεχόμαστε αυτό το χρονικό διάστημα και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και το απόγευμα Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή από τις 7.00 μέχρι τις 9.00  με τους εθελοντές του «Στηρίζω».

ΕΡ: Βέβαια να πούμε και την αλήθεια επηρεαστήκατε κι εσείς από τη βροχή σήμερα;

ΑΠ: «Ναι βέβαια γιατί και σχολεία που είχανε κανονίσει να επισκεφτούν την έκθεση και να ενημερωθούν μέσα από παρουσίες που κάναμε στα παιδιά για τα δικαιώματα που πρέπει να γνωρίζουν ως απλοί καταναλωτές και τις υποχρεώσεις, αναβλήθηκε και μας είπαν ότι θα έρθουν αύριο. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν αποφάσισαν να έρθουν, Εμείς ήμαστε εδώ και περιμένουμε να έρθουν οι πολίτες, να έρθουν τα σχολεία, να τους ενημερώσουμε τις είναι η Ένωση, να τους κατατοπίσουμε γύρω από τα δικαιώματα που έχουμε ως καταναλωτές και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που θα μας κάνουν».

Διαβάστε επίσης