Δρόμο παίρνω , δρομο αφήνω ….

 Δρόμο παίρνω , δρομο αφήνω ….

Αυτό εννούν όταν μας λένε οι πολιτικοί και οι οικονομικοί αναλυτές οτι ο δρόμος για την Ελλάδα θα είναι μακρύς.

Αυτό τουλάχιστον μας λέγανε μέχρι και πρίν απο μερικούς μήνες όταν δίναμε μάχη και ΄καλά για να κρατηθούμε εντός της ζώνης του ευρώ.

Είναι αλήθεια οτι αυτός ο αγώνας επιβίωσης της χώρας και μάλιστα της Ευρωπαϊκής αφού υπήρχανε και άλλοι τρόποι αλλα εμείς διαλέξαμε τον δυσκολότερο πέρασε απο πολλά κύματα.

Στην διάρκεια αυτής της πορείας οι έλληνες νιώσανε πάρα πολλές φορές να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και να νιώθουν να χάνεται η γή κάτω απο τα πόδια τους.

Οχι οτι τώρα είναι καλύτερα.

Απλά σήμερα είναι σε καλύτερη μοίρα η Ελλάδα που δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Είναι σε καλύτερη μοίρα η Ελλάδα και σε μαύρα χάλια οι έλληνες.

Οταν ξεκίνησε η κρίση η Ελλάδα ήτανε στο μάτι του κυκλώνα και οι έλληνες σχετικά πολύ καλά.

Μετά απο αρκετά χιλιόμετρα πορείας σήμερα που τα μιλάμε η Ελλάδα αγαπήθηκε απο τους δανειστές και σωτήρες της αλλα οι έλληνες παραμένουν στημένοι στα 11 μέτρα.

Αυτοί που έχουν αναλάβει την σωτηρία της χώρας θα πρέπει να ξέρουν οτι δεν θα έχει κανένα νόημα να σωθεί η Ελλάδα χωρίς τους έλληνες.

‘Ολοι λένε οτι φάγαμε τον γάϊδαρο και οτι έμεινε η ουρά αλλα έχετε το νού σας μην μας πνίξει αυτή η ουρά.

Δεν ξέρω αν η πορεία που έχει απομείνει για να κάνουμε απο εδώ και πέρα μέχρι να βγούμε στο φώς είναι μικρή ή μεγάλη αλλα σίγουρα άλλες αντοχές απο την πλευρά των ελλήνων δεν υπάρχουν.

Μακάρι το καλοκαίρι η αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού να σημάνει και την οικονομική ανάκμαψη της χώρας που πρέπει κάποια στιγμή να σταθεί στά πόδια της.

Παίζει τα ρέστα του ο Βενιζέλος

Ο Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Παπανδρέου και του άφησε αιχμές για την μαύρη τρύπα των 110 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν στο κόμμα.

Η θέση αυτή του Βενιζέλου όπως ήτανε αναμενόμενο εκνεύρισε τον Παπανδρέου που απείλησε ακόμα και με προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Είναι άλλη μια κλασική περίπτωση ελληνικού γουέστερν όπου στο τέλος τον βαρκάρη θα πληρώσει ο λαός όπως γίνεται πάντα σε αυτόν τον τόπο.

Υπάρχει περίπτωση αν όντως φταίει ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν τα λεφτά πίσω;

Θα βγούνε τα πορίσματα , θα αποδοθούν ευθύνες αλλα το χρήμα που φαγώθηκε θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Παλιές ιστορίες.

Αφήστε που ο Βενιζέλος “χτυπάει” τον Παπανδρέου και για πολιτικούς λόγους αφού ποντάρει απο αυτήν την απευθείας κόντρα μαζί του να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος αφού θα δόσει την εικόνα του αρχηγού που δεν μασάει και είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει σε όλα τα επίππεδα με πλήρη διαφάνεια.

Ο Βενιζέλος που είναι ένας ΄έξυπνος άνθρωπος θα δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να μπορέσει να δώσει στο ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεία να ξεκολλήσει απο το 5%.

Αυτό το ποσοστό για να μην χανόμαστε στην μετάφραση δεν σημαίνει οτι εξαφανίστηκαν ή μεταλλάχθηκαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που δίνανε στο κόμμα ποσοστά πάνω απο 40%.

Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και πήγε αλλού και εκεί που πήγε δεν το ακολούθησε κανείς.

Ο Βενιζέλος τα παίζει όλα προκειμένου να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα αλλα δεν νομίζω να μπορέσει να τα καταφέρει.

Είναι έξυπνο που ανοίγει μέτωπο με τον Παπανδρέου αλλα θα έπρεπε πρώτα να έχει κλείσει άλλα μέτωπα στο εσωτερικό του κόμματος.

Δεν μπορεί με τόσα ανοιχτά μέτωπα να προχωρήσεις.

Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη !

Η Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία είναι η Νο1 χώρα της Ευρώπης στην ανεργία.

Το ποσοστό των ανέργων ελλήνων είναι εφιαλτικό και αν δεν αντιμετωπιστεί άμμεσα θα έχουμε πρόβλημα και κοινωνικό ξεσηκωμό.

Είναι ένα πρόβλημα που επείδή το αφήσαμε και θέριεψε δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασπιρίνες.

Χρειάζονται δραστικά μέτρα και γρήγορα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Ο καιρός θα είναι καλός και τα επόμενα 24άωρα.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης