• 19 Μαΐου 2024,

Δυνατή φωνή διαμαρτυρίας

 Δυνατή φωνή διαμαρτυρίας

Δυνατή φωνή διαμαρτυρίας ακούστηκε χθες στην Καβάλα, κατά την πετυχημένη συγκέντρωση συνταξιούχων κυρίως από το νομό Καβάλας. Έγινε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους, αλλά γενικότερα οι τόνοι που χρησιμοποίησαν οι συνταξιούχοι ήταν ασυνήθιστα υψηλοί.

Ήταν ένας θυμός, μία έντονη διαμαρτυρία, μία καταγγελία για τους κυβερνώντες και την πολιτική που ακολουθούν.

Στις 9.30 χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν στο διοικητήριο περίπου 200 συνταξιούχοι, οι περισσότεροι από την Καβάλα. Εντύπωση προκάλεσε ότι πολλοί από αυτούς εμφανίζονταν πρώτη φορά σε συγκέντρωση συνταξιούχων στην πόλη μας.

Πέρα από τους γνωστούς συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), του ΝΑΤ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και πρώην εργαζόμενοι της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων.

Στην κινητοποίηση συμπαραστάθηκαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών με τον Παναγιώτη Αρσονιάδη, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τον Τάσο Ιωαννίδη και ο σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ένα λεωφορείο με συνταξιούχους από τις Σέρρες ήρθε χθες στην Καβάλα. Παρόντες ήταν επίσης διοικήσεις συνταξιουχικών σωματείων από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, προερχόμενος από την Αθήνα.

Να γίνουμε 20άρηδες και να βγούμε στους δρόμους, κάλεσε τους συνταξιούχους ο Πέτρος Ταχματζίδης, πρόεδρος του σωματείου ΙΚΑ Καβάλας. Σε υψηλούς τόνους ο Στέλιος Μαούνατζης πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας, ζήτησε να φύγουν οι κλέφτες. Το ίδιο δυναμική ήταν και η πορεία που έγινε μετά από ομιλίες που διήρκεσαν περισσότερο από μία ώρα.

Εάν οι ομιλητές ήταν πιο σύντομοι, τότε η πορεία θα ήταν ακόμη πιο δυναμική, καθώς κάποιοι από τους συνταξιούχους, λόγω πολλών ομιλιών κουράστηκαν κι αποχώρησαν νωρίς από τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσουν την πορεία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης