• 19 Μαΐου 2024,

Αυτή τη φορά μιούζικαλ από τη Θεατρική Μηχανή

 Αυτή τη φορά μιούζικαλ από τη Θεατρική Μηχανή

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, από τους εκπροσώπους της θεατρικής μηχανής. Η ομάδα παρουσιάζει 13 με 17 Απριλίου και 20 με 24 Απριλίου (ώρα 9.00 μ.μ.), τη μουσική κωμωδία του Αλφρέντ Ζερύ «6ο πάτωμα». Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Ντουμπουρίδης, η πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, αλλά κι αρκετοί ερασιτέχνες ηθοποιοί που μετέχουν στο όλο εγχείρημα.

Ο Δ. Ντουμπουρίδης είπε ότι η ομάδα της Θεατρικής Μηχανής έχει πια ενδιαφέρον και πλούσιο παρελθόν καθώς πρωτοεμφανίστηκε το 1999. Αυτή είναι η 38η παραγωγή μας, είπε ο κ. Ντουμπουρίδης, προσμετρώντας και τις δουλειές της εφηβικής ομάδας. Οι παραστάσεις αρχίζουν από την Τετάρτη 13 Απριλίου, συνεχίζονται ως τις 17 του ίδιου μήνα, μεσολαβεί μία μικρή διακοπή κι από τις 20 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου. Σύμφωνα με τον κ. Ντουμπουρίδη πρόκειται για τόλμημα, το ότι επελέγη μία μουσική κωμωδία, ένα μιούζικαλ, να προετοιμαστεί από την ομάδα. Θα το κρίνουν οι θεατές αν τα καταφέραμε ή όχι, είπε ο κ. Ντουμπουρίδης, που θυμήθηκε πριν από πολλά χρόνια, την ίδια παράσταση στην Αθήνα, στο θέατρο Περοκέ. Είναι φανερό ότι το σχήμα επηρεάστηκε από την συγκεκριμένη παράσταση, από επαγγελματίες ηθοποιούς στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας έγιναν γνωστά κι ακούγονται ακόμη και τώρα, 14 λαϊκά τραγούδια, του Σταμάτη Κραουνάκη.

Σύμφωνα με τον Δ. Ντουμπουρίδη η ενορχήστρωση είναι διαφορετική, δουλειά του Τάσου Καλαφάτη. Δύο ώρες τραγουδούν και χορεύουν οι ηθοποιοί, είπε ο κ. Ντουμπουρίδης που εξήγησε ότι η εποχή που διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου, μεταφέρεται από τη 10ετία του 30 σ΄ αυτήν του 50. Αυτό γίνεται – είπε – για να εξελιχθεί πιο ζωντανά επί σκηνής το έργο, Η ζωή δηλαδή στο Παρίσι ανθρώπων που διαμένουν στον 6ο όροφο ενός κτηρίου. Όπως είπε ο κ. Ντουμπουρίδης επί σκηνής βρίσκονται 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε την ευθύνη της χορογραφίας. Είπε ότι το εγχείρημα ήταν δύσκολο, επειδή ταυτόχρονα οι ερασιτέχνες ηθοποιοί τραγουδούσαν και χόρευαν. «Τα καταφέραμε, δουλέψαμε πολύ, είμαστε απόλυτα έτοιμοι», είπε η Δ. Παπαδοπούλου.

Η κα Κωνσταντίνα Κατσάνη παραδέχτηκε ότι το σχήμα κουράστηκε στις πρόβες, αλλά όπως είπε με θέληση και κέφι μπήκαμε σε νέα μονοπάτια.

Ο Ν. Σπυρέλης είπε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά όπως τόνισε από την αρχή, όλη η ομάδα το αντιμετώπισε σοβαρά. Το αποτέλεσμα συνέχισε είναι πάρα πολύ καλό. Αξίζει να δούνε την παράσταση οι καβαλιώτες, κατέληξε ο κ. Σπυρέλης.

Τελευταία μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Αθηνά Καράλη. «Η παράσταση συνδυάζεται με τις εκδηλώσεις του συλλόγου για τη διεθνή μέρα Γαλλοφωνίας». Η κα Καράλη είπε ότι ο σύλλογος εμπιστεύτηκε τη Θεατρική Μηχανή, γνωρίζοντας όλες τις προηγούμενες της δουλειές. Ταυτόχρονα με τις παραστάσεις θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα ζωγραφικής μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, που κλήθηκαν από το Σύλλογο να ζωγραφίσουν ένα ενδεχομένως φανταστικό ταξίδι τους στη Γαλλία.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον 1ο κύκλο των παραστάσεων, στο Φουαγιέ του Διοικητηρίου, 13 με 17 Απριλίου. Μάλιστα θα υπάρξει και ειδική εκδήλωση όπου τα καλύτερα έργα ζωγραφικής θα βραβευτούν, κατά κατηγορία, μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ποιοι όμως εμφανίζονται στην θεατρική παράσταση; Τα ονόματα είναι τα ακόλουθα:

Κωνσταντίνα Κατσάρη, Νίκος Σπυρέλης, Μαρία Μπουγά, Λιάνα Αντεδάκη, Χρήστος Βενέτης, Έλλη Φιλιππίδου, Δώρα Βαβαλέσκου, Ηλέκτρα Αλιατάκη, Μαρία Βερασδάνη, Φωτεινή Γκόγκου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Σπύρος Στάμος, Ιάσμη Μαντζουράνη, Απόστολος Αμπάρκιολης, Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Ευθ. Καγιάσας, Βιβή Θεοδωρίδου, Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, Αναστάσης Περδίκης, Δημήτρης Αντ. Καγιάσας.

 

Διαβάστε επίσης