• 5 Μαΐου 2024,

Αποσύρθηκε το θέμα των προστίμων σε 56 επιχειρήσεις

 Αποσύρθηκε το θέμα των προστίμων σε 56 επιχειρήσεις

Αρκετοί καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιάννης Παναγιωτίδης παρακολούθησαν τη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αφού εντός των θεμάτων της ημερήσιας διατάξεως περιλαμβανόταν συζήτηση «Περί έγγραφων αντιρρήσεων 56 επιχειρήσεων προκειμένης επιβολής προστίμων αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων». Κατόπιν πρωτοβουλίας της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα όμως το θέμα αποσύρθηκε προκειμένου να αποφευχθούν οι αδικίες, γεγονός που κρίθηκε ως θετικό από τον κ. Παναγιωτίδη.

Ο λόγος που αποσύρθηκε το θέμα ήταν ότι μεταξύ των επιχειρηματιών συμπεριλαμβάνονταν 19 άτομα τα οποία εμφανίζονταν να μην έχουν καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση. Οι επαγγελματίες λόγω της υπηρεσιακής αναταραχής που επικράτησε στο δήμο με την εφαρμογή του νέου κανονισμού και την επιβολή προστίμων που ακολούθησαν, θεώρησαν πως παράλληλα με την υποβολή της ενστάσεώς τους θα εξασφαλίζονταν και η αίτηση αδειοδότησης.

Μεταξύ των 19 πάντως υπήρχαν κι επαγγελματίες που πραγματικά αδιαφόρησαν επομένως τιμωρήθηκαν δικαιολογημένα με τη βεβαίωση των προστίμων τους. Για τους συνεπείς επαγγελματίες που κατέθεσαν αίτηση αδειοδότησης υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής περί κατάργησης των προστίμων τους. Ενώ, όσοι εκ των 19 επαγγελματιών κατέθεσε ένσταση άρα επιθυμούν την αδειοδότησή τους θα απαλλαγούν επίσης από τα πρόστιμά τους.

Διαβάστε επίσης