Δύναμη ψυχής από την Σταυρούλα

 Δύναμη ψυχής από την Σταυρούλα

Η Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου, στα δεκατέσσερά της μόλις χρόνια, χρειάστηκε, πριν λίγες μέρες, να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση.
Ο πατέρας της Δημήτρης, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο άφησε το βράδι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 52 χρονών.
Η Σταυρούλα μαζί με τις αδελφές της και την μητέρα της ήταν στο πλευρό του και βίωσε στην τρυφερή αυτή ηλικία την οδύνη και τον πόνο από την απώλεια όχι απλώς ενός λατρευτού της προσώπου αλλά και την ανασφάλεια που τροφοδοτεί σε μια οικογένεια ο θάνατος του πατέρα που αποτελεί παραδοσιακά το στήριγμα και τον προστάτη της.
Ωστόσο η Σταυρούλα φαίνεται πως όσο δυνατή και ανίκητη είναι στο σκάκι άλλο τόσο είναι και στην ίδια τη ζωή. Είναι από την πάστα εκείνη των ανθρώπων που τους ζηλεύεις και για την ωριμότητά τους αλλά και για τη δύναμη της ψυχής τους.
Μαζί με την οικογένειά της ξενύχτησε το νεκρό πατέρα της και το πρωί της Παρασκευής, πριν την κηδεία του, αναχώρησε από την Καβάλα οδικώς για τη Θεσσαλονίκη από εκεί στις 11.30 αεροπορικώς για τη Στοκχόλμη, από την Σουηδική πρωτεύουσα επίσης αεροπορικώς για το Όσλο και από εκεί «πέταξε» για το μακρινό Τρόμσο της Νορβηγίας όπου έπρεπε να δώσει το «παρών» της στην Ολυμπιάδα Σκακιού που διεξάγεται εκεί και να αγωνιστεί σκληρά για μια προσωπική αλλά συγχρόνως και μια εθνική διάκριση.
«Αυτό θα ήθελε ο πατέρας μου κι αυτό κάνω» είπε αποχαιρετώντας τους δικούς της που συμφώνησαν μαζί της γνωρίζοντας απόλυτα τον χαρακτήρα, τα «πιστεύω» και την αγάπη για το σκάκι του Δημήτρη Τσολακίδη και την αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια αλλά και με πολλές ζεστές ευχές για καλή επιτυχία και διάκριση.
Μπράβο Σταυρούλα. Έχεις και τις δικές μας ολόθερμες ευχές όχι μόνον γι’ αυτούς και τους πολλούς επόμενους αγώνες που θα δώσεις αλλά και για τη ζωή σου να είναι πάντα γεμάτη επιτυχίες, υγεία και ευτυχία.

Το Σάββατο το πρωί η Σταυρούλα στην πρώτη μάλιστα σκακιέρα της εθνικής μας ομάδας γυναικών κέρδισε την Πορτορικανή Μοράλες με 1-0 και η εθνική μας επιβλήθηκε της ομάδας του Πόρτο Ρίκο με 4-0.

Διαβάστε επίσης