Δύο αντιδήμαρχοι, δύο ώρες με τον «Αίσωπο»

 Δύο αντιδήμαρχοι, δύο ώρες με τον «Αίσωπο»

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε η συνάντηση δύο αντιδημάρχνων – της Κορίνας Χιώτη Πρασά και του Γιώργου Φιλόσογλου – με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Αίσωπος», επικεφαλής του οποίου ήταν ο πρόεδρος Γιώργος Ρουσόπουλος.
Η συνάντηση άρχισε στις 10.00 χθες το πρωί και έγινε στο κτήριο της Lord, όπου μαζί με τη ΔΕΥΑΚ συστεγάζεται και η αντιδήμαρχος καθαριότητας αρμόδια για τα θέματα των αδέσποτων σκύλων, κα Κ. Χιώτη Πρασά.
Φτάνοντας στο κτήριο της Lord οι εκπρόσωποι του «Αισώπου», είδαν στην αυλή του κτηρίου, τουλάχιστον δύο αδέσποτα σκυλιά. Στην είσοδο τους περίμεναν χωρίς βέβαια να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους, δύο αστυνομικοί με πολιτικά.
Ήταν φανερό ότι υπήρχαν ανησυχίες για γενικότερη διαμαρτυρία των φιλόζωων, με αφορμή τη συνάντηση της διοίκησης του «Αισώπου» με την κα Κ.Χιώτη Πρασά.
Ο Γ. Ρουσόπουλος και άλλα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μπήκαν στο γραφείο της κας Πρασά, όπου ενώ δεν περίμεναν συνάντησαν και το Γ. Φιλόσογλου, επίσης αντιδήμαρχο. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κάποια στιγμή σταμάτησε για να γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όπως έγινε γνωστό η κα Πρασά ζήτησε ν΄ ανακληθεί η μήνυση, που πάντως κατατέθηκε κατ΄ αγνώστων την Τρίτη, θεώρησε αυτή την προϋπόθεση απαραίτητη για την καλή συνεργασία του Δήμου με το φιλοζωϊκό σύλλογο «Αίσωπο».
Ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι το αν θα ανακληθεί η μήνυση είναι κάτι που θ΄ αποφασισθεί αργότερα από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα περισσότερα θέματα οι δύο πλευρές συμφωνούν. Εξαίρεση κάποιες προϋποθέσεις που θέτει ο σύλλογος, για κάποιες δράσεις του Δήμου Καβάλας, που ζητά να γίνουν τώρα, όμως δεν υπάρχουν χρήματα – χρειάζονται μάλιστα αρκετά – κι έτσι ο Δήμος Καβάλας απαντά ότι αυτές οι δράσεις μπορούν να προγραμματιστούν και να γίνουν το 2015. Κι ενώ στα περισσότερα και σημαντικότερα οι δύο πλευρές συμφωνούν, διαφωνούνε εντελώς για το τι έγινε στο δημοτικό κήπο την Τρίτη.
«Όλα έγιναν σωστά» φέρεται να είπε στους εκπροσώπους του φιλοζωϊκού, η κα Κ. Χιώτη Πρασά. «Εμείς έχουμε μάρτυρα που ισχυρίζεται το αντίθετο», είπε ο κ. Ρουσόπουλος. Η κα Πρασά πρότεινε στον Αίσωπο τις επόμενες φορές που οι δημοτικοί υπάλληλοι θα επιχειρήσουν να περισυλλέξουν αδέσποτα σκυλιά να είναι μαζί τους και εθελοντής – εκπρόσωπος του συλλόγου.
Στο διάλειμμα της συνάντησης η κα Πρασά είπε τα εξής: «Κατά την προσωπική μου γνώμη, θεωρώ πως το κλίμα έχει αλλάξει. Θα συνεργαστούμε. Ο σύλλογος «Αίσωπος» προτίθεται να μας βοηθήσει. Η κουβέντα δεν έχει σταματήσει, απλώς σας ενημερώνουμε ότι μας λένε τις προθέσεις τους, ότι χρειάζονται κι από κει και πέρα θα πρέπει ν΄ αποσύρουν και τη μήνυση, για να συνεχίσουμε ειρηνικά τη συνεργασία μας. Είναι λογικό. Δε μπορείς να συνεργαστείς – και πιστεύω πως το κατάλαβε κι ο ίδιος ο πρόεδρος του «Αίσωπου» – με ανθρώπους που σ΄ έχουν κάνει μήνυση. Ξεκινάμε από μηδενική βάση. Θέλαμε να τους βραβεύσουμε κι έχουμε πρόθεση, η δήμαρχος κι εγώ να τους βραβεύσουμε για το καλό τους έργο».

Ο Γ. Ρουσόπουλος είπε: «Το ραντεβού το σημερινό ήτανε προγραμματισμένο από την προηγούμενη Πέμπτη. Δυστυχώς υπήρξε το ατυχές αυτό περιστατικό χθες, για το οποίο επιφυλασσόμαστε, θ΄ απαντήσουμε με δελτίο τύπου. Από κει και πέρα υπάρχει πρόθεση και σήμερα και χθες και προχθές συνεργασίας του σωματείου με το Δήμο Καβάλας και ειδικότερα με την κα Πρασά η οποία από την πρώτη στιγμή επικοινωνίας μας έδειξε ότι έχει πρόθεση να συνεργαστεί – το ίδιο κι εμείς – από κει και πέρα για τα περαιτέρω θα σας ενημερώσουμε με δελτίο τύπου, ευχαριστώ».

Αργότερα χθες το απόγευμα ο Σύλλογος «Αίσωπος» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση του Σωματείου με τους Αντιδημάρχους κα. Πρασά και κ. Φιλόσογλου, τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τις διαδικασίες περισυλλογής και επανένταξής τους και συμφωνήσαμε ότι είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Διαφωνούμε με την μαζική περισυλλογή αδέσποτων ζώων και την τοποθέτηση τους σε ταΐστρες στα όρια της πόλης, επιθυμούμε και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα αδέσποτα, με ηλεκτρονική σήμανση, τα οποία θα συμβιώνουν αρμονικά με τους πολίτες στο οικείο περιβάλλον τους εντός της πόλης.
Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εκκαθάριση της πόλης από αδέσποτα ζώα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το αστικό περιβάλλον και ο εξορισμός τους σε σημεία εκτός της πόλης, θα επιβαρύνει καθοριστικά την υγεία τους και την ψυχολογία τους και θα σηματοδοτήσει την απαρχή περιστατικών βίας και κακοποίησης των ζώων αυτών, τα οποία θα εξαναγκαστούν να επιβιώσουν σε εχθρικό περιβάλλον.
Σε ότι αφορά πιθανή «απόσυρση» της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε χτες από το σωματείο μας και αφορά υπόθεση κακοποίησης κατά τη διάρκεια περισυλλογής σκύλου, ενημερώνουμε ότι το Σωματείο δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε και την δυνατότητα να αποσύρει την καταγγελία που έγινε, αφού υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν κακοποίηση. Αν ισχύει το αντίθετο, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση.
Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας στα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια της περιοχής ευθύνης μας, ευελπιστούμε να συνεργαστούμε με το Δήμο Καβάλας ώστε μαζί να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει.
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Γεώργιος Ρουσόπουλος Αθηνά Αλχαζίδου

 

Διαβάστε επίσης