• 7 Μαΐου 2024,

Όλοι εργάζονται για την Kavalaexpo 2014

 Όλοι εργάζονται για την Kavalaexpo 2014

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα λίγες μόνο ημέρες πριν την έκθεση του Επιμελητηρίου, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όχι μόνο στην περιοχή του εκθεσιακού κέντρου, αλλά και στο χωριό της Νέας Καρβάλης γενικότερα. Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι εργάζονται για να προετοιμαστεί η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή στις 8.00 το απόγευμα.
Φτάνοντας στη Νέα Καρβάλη, βλέπει κανείς πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους από την υπηρεσία πρασίνου να εργάζονται κοντά στο δρόμο καθαρίζοντας χώρους πρασίνου.
Κουρεύουν χόρτα, κάνουν τον κεντρικό δρόμο της Νέας Καρβάλης, πιο όμορφο.
Μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο εργάζεται προσωπικό της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Καθαρίζει από τα χόρτα τον περιβάλλοντα χώρο, έξω από την περίφραξη.
Εκεί έχουν σταθμεύσει καρότσες μεγάλων φορτηγών οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκονται μακριά από την Καβάλα. Οι διοργανωτές του γεγονότος βρήκαν τον τρόπο οι καρότσες αυτές να απομακρυνθούν προσωρινά ώστε οι χώροι απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο να χρησιμοποιηθούν ως συνήθως για την στάθμευση των αυτοκινήτων.
Μέσα στο εκθεσιακό κέντρο υπάρχει οργασμός προετοιμασίας κυρίως των περιπτέρων.
Από την περίφραξη και μέχρι την είσοδο του κτηρίου, στην κεντρική είσοδό του θα λειτουργούν όπως κάθε χρόνο περίπτερα. Στην πρόσοψη του κτηρίου υπάρχουν δύο μεγάλα πανό που αναφέρονται στο γεγονός της έκθεσης, το ένα από αυτά μάλιστα ξηλώθηκε, από τους ισχυρούς ανατολικούς ανέμους, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
Το Επιμελητήριο βρίσκεται κάθε μέρα στο εκθεσιακό κέντρο, προετοιμάζοντας το γεγονός, διευκολύνοντας τους εκθέτες.
Μιλήσαμε και με τον Μάκη Δημητριάδη και με τον Τάσο Μεταξά. Και οι δύο έχουν την εμπειρία παρόμοιων διοργανώσεων, από τα προηγούμενα χρόνια, διαπιστώνοντας ότι φέτος τα πράγματα είναι ευκολότερα λόγω του ότι προηγήθηκε συστηματική συντήρηση και φροντίδα του κτηρίου, με αποτέλεσμα ο εξοπλισμός να είναι έτοιμος να λειτουργήσει.
Ανησυχία δημιουργεί στους διοργανωτές η πρόβλεψη της ΕΜΥ, βάσει της οποίας την Παρασκευή θα βρέχει. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα στη στέγη του Εκθεσιακού κέντρου, που για να λυθούν χρειάζεται μεγάλη οικονομική δαπάνη.
Ο Μάκης Δημητριάδης μίλησε πρώτος στην εφημερίδα μας για την έκθεση Kavalaexpro 2014, αναφέροντας τα εξής: «Πραγματικά ήμαστε στην τελική ευθεία. Έχουμε τελειώσει η δομή των περιπτέρων. Οι εκθέτες έχουν ξεκινήσει από χθες να προσαρμόζονται στους χώρους τους. Εάν ο καιρός μας επιτρέψει, όλα θα πάνε καλά».
ΕΡ: Γιατί αναφέρεστε στον καιρό;
ΑΠ: «Χθες (την Τρίτη) είχε υπερβολικό αέρα, ο οποίος μας έκανε και κάποιες ζημιές. Αμελητέες βέβαια…»
ΕΡ: Εσείς βέβαια, έχετε στο μυαλό σας ήδη την έκθεση. Πως θα είναι φέτος μπορείτε να μας πείτε;
ΑΠ: «Είναι πιο πολυποίκιλη. Δεν επικεντρώνεται στα τετριμμένα της θέρμανσης. Είναι λιγότερα τα περίπτερα με θέμα θέρμανση. Περισσότεροι επαγγελματίες. Έπιπλα μπήκανε στο χώρο, υφάσματα, κουρτίνες κ.λ.π.».
ΕΡ: Οι χώροι είναι όπως τους ξέρουμε, έτσι θα τους χρησιμοποιήσετε;
ΑΠ: «Φυσικά. Πάντα αλλάζει μες στο εκθεσιακό η δομή των περιπτέρων. Άλλος παίρνει μεγαλύτερα, άλλος μικρότερα, ανάλογα με τις δυνατότητές του και τις ανάγκες του».
ΕΡ: Υπήρξαν πολλά τα έξοδα για να γίνει το κτήριο λειτουργικό;
ΑΠ: «Στο δικό μας κτήριο πλέον, φέτος – του επιμελητηρίου φυσικά εννοώ – όχι. Η συντήρηση καθ΄ όλο το χρόνο απέδωσε καρπούς, δεν είχαμε προβλήματα. Τα έξοδα ήταν λειτουργικά ουσιαστικά και πάγια σε λογαριασμούς».

Ο Τάσος Μεταξάς είπε συγκεκριμένα: «Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε πάρα πολλές δουλειές γιατί είχαμε να κάνουμε τον εξωτερικό φωτισμό κι από μπροστά κι από πίσω στο κτήριο, ο οποίος μας έχει δώσει πολύ μεγάλες λύσεις, δηλαδή έχουμε κόψει να πληρώσουμε τους προβολείς, οι οποίοι ήταν κινητοί – τους βγάζαμε και τους βάζαμε – και πληρώναμε σε κάποιους ανθρώπους το ενοίκιο αυτών των προβολέων. Αυτή την εργασία την κάναμε πέρσι και τώρα φωτίζεται όλο το κτήριο με μόνιμα φώτα. Οι εργασίες που κάναμε φέτος για να λειτουργήσει η έκθεση, είναι πάρα πολύ μικρές, κάποιες λάμπες καμένες, τη συντήρηση την κάναμε όλο το χρόνο, τα μηχανήματα τα προσέχαμε, δεν είχαμε καμιά ζημιά, ούτε από παγωνιές, ούτε να χάσουμε υγρά από τους ψύκτες, λειτουργούσαν όλα μια χαρά. Τώρα είμαστε στην τελική φάση να δώσουμε ρεύμα στα περίπτερα και σ΄ όλους τους εκθέτες. Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα είναι όλα έτοιμα και θα λειτουργήσουν άψογα».
ΕΡ: Οι εκθέτες ξέρουν αλλά πρέπει να τους ξαναπούμε ότι πρέπει να βιαστούν;
ΑΠ: «Οι εκθέτες ξέρουνε, γνωρίζουνε, ότι την Παρασκευή το μεσημέρι θα είναι όλα στημένα».

 

Διαβάστε επίσης