• 18 Μαΐου 2024,

Δύο επικίνδυνα δέντρα στην οδό Σαπφούς

 Δύο επικίνδυνα δέντρα στην οδό Σαπφούς

Κάτοικοι της περιοχής των Ποταμουδίων κοντά στην οδό Σαπφούς, διαμαρτυρήθηκαν χθες στην εφημερίδα μας, για δύο επικίνδυνα δέντρα. Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Σαπφούς 6, στο πεζοδρόμιο, το δεύτερο σε κοινόχρηστο χώρο μεταξύ πολυκατοικιών στο ύψος της οδού Σαπφούς 8.
Το δεύτερο δέντρο στον κοινόχρηστο χώρο είναι μια ηλικιωμένη – κούφια στο εσωτερικό του κορμού της – κακαβιά, από την οποία με την κακοκαιρία της Παρασκευής αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο ένα μεγάλο κλαδί.
Το πρώτο δέντρα μεγαλώνει εις βάρος του πεζοδρομίου. Οι ρίζες του προεξέχουν από το πεζοδρόμιο, ενώ έτσι όπως έχει γείρει έχει ρίξει ένα μέρος προστατευτικού τοιχίου όμορης κατοικίας. Δια γυμνού οφθαλμού προκύπτει ότι τα δύο δέντρα είναι επικίνδυνα. Το δέντρο στην οδό Σαπφούς 6, είναι ένα άγριο, ηλικιωμένο πλατάνι.
Την ώρα που κάτοικοι της περιοχής αυτής διατύπωναν τις καταγγελίες τους στην εφημερίδα μας, μαζί με παράπονα ότι ο Δήμος Καβάλας ενώ είναι ενήμερος δεν έκανε το παραμικρό, εντελώς συμπτωματικά έφτασε εκείνη την ώρα στο σημείο ο γεωπόνος του Δήμου Καβάλας. Είδε από κοντά και τις δύο περιπτώσεις, συμφωνώντας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Εξήγησε στους κατοίκους της περιοχής ότι για το κόψιμο ενός δέντρου – πολύ περισσότερο όταν αυτό βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικιών, χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία, ακόμη και το ενδεχόμενο η δαπάνη για το κόψιμο του δέντρου, η πρωτοβουλία γι΄ αυτή την ενέργεια να είναι των ιδιωτών κι όχι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο γεωπόνος του Δήμου κ. Δουκίδης έκατσε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους, είδε από κοντά και τις δύο περιπτώσεις, υποσχέθηκε ο Δήμος Καβάλας να δράσει. Είπε πάντως ότι αυτήν ειδικά την περίοδο τα περιθώρια δράσης του Δήμου Καβάλας, είναι περιορισμένα, καθώς για το κόψιμο, ή έστω το κλάδεμα των δύο επικίνδυνων δέντρων, χρειάζεται γερανός αλλά σήμερα σύμβαση με γερανοφόρο όχημα ο Δήμος Καβάλας δεν έχει κάνει.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς αισθάνονται ότι απειλούνται από τα δύο δέντρα, με πρόσφατο το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής όπου προκλήθηκαν από το πεσμένο μεγάλο κλαδί ζημιές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ελπίζουνε ο Δήμος Καβάλας να μη μείνει στους τύπους και να κάνει την ουσία. Άλλωστε και οι δύο περιπτώσεις δέντρων είναι περιπτώσεις επικίνδυνες και επείγει μια απλή υπό άλλες συνθήκες αυτονόητη παρέμβαση.

Διαβάστε επίσης