Δύο καταλήψεις χθες και εκδρομές

 Δύο καταλήψεις χθες και εκδρομές

Δύο καταλήψεις έγιναν χθες σε σχολεία της πόλης μας. Εξ αυτού του λόγου δεν έγινε μάθημα στο 7ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο. Τα δύο σχολεία στεγάζονται ουσιαστικά στο ίδιο κτήριο, γειτνιάζουν με λίγα λόγια, στην περιοχή του Φλορέξ. Οι μαθητές των δύο σχολείων αν και προετοίμαζαν κάθοδο με πορεία στο κέντρο της πόλης, δεν πραγματοποίησαν αυτή τη διαμαρτυρία τους.

Από ότι μάθαμε οι μεν μαθητές του 2ου Λυκείου διαμαρτύρονταν για το νέο θεσμό του Λυκείου, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου για ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Κανονικά χθες έκαναν μάθημα οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου, ενώ αρκετά σχολεία ειδικά δημοτικά σχολεία εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και έκαναν περίπατο, εκπαιδευτική εκδρομή με αποτέλεσμα στο Πάρκο Φαλήρου, η περιοχή το πρωί να είναι γεμάτη παιδιά.

Σήμερα δεν λειτουργεί κανένα σχολείο στο Νομό Καβάλας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε εκλογές, για τους εκπροσώπους τους σε τρία διαφορετικά υπηρεσιακά συμβούλια.

Δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί δημοτικών σχολείων γενικότερα, ψηφίζουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και στο Δημοτικό σχολείο του Πρίνου.

Αντίστοιχα  καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ψηφίζουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα στο 6ο Λύκειο και στο Γυμνάσιο του Πρίνου.

 

Διαβάστε επίσης