Δύο …πρόεδροι στον ΟΛΚ

 Δύο …πρόεδροι στον ΟΛΚ

Δεν υπήρξαν χθες νεότερα από το μέτωπο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Αναμένεται απάντηση του υπουργείου στην παραίτηση του Αδάμ Κοσμίδη, με την οποία αυτή θα γίνεται δεκτή. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο μέχρι να καλυφθεί η θέση με νέο πρόεδρο, ο Οργανισμός της Καβάλας να διαθέτει δύο. Τον παραιτηθέντα Αδάμ Κοσμίδη που θα συνεχίσει να υπογράφει κατά το τυπικό έγγραφα του οργανισμού και τον αναπληρωτή του για όλα τα υπόλοιπα αντιδήμαρχο Καβάλας Τάσο Χατζηαναστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οργανισμός θα χρησιμοποιεί τον Αδάμ Κοσμίδη για την επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες και τραπεζικούς λογαριασμούς, όταν πρόκειται για αποφάσεις ή για σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου τότε θα καλείται να λειτουργεί ως πρόεδρος – προσωρινός φυσικά – ο αντιδήμαρχος Τ. Χ»Αναστασίου.

Όλα αυτά μέχρι να λήξει το τυπικό θέμα και να διορισθεί ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, που πιθανότερο είναι να είναι ταυτόχρονα και διευθύνων σύμβουλος.

Εδώ τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Άλλοι λένε ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού της Καβάλας θα έχει σχέση και με τον πρόεδρο του οργανισμού της Αλεξανδρούπολης, αφού λέγεται ότι τη μία θέση θα πάρει εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και την άλλη θέση εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Άλλα όμως σενάρια συσχετίζουν τη θέση του προέδρου στον οργανισμού λιμένα Καβάλας με τη θέση του προέδρου του νοσοκομείου Καβάλας, του οποίου επίσης η θητεία λήγει.

Θεωρείται δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη πριν το τέλος του έτους αν και υπάρχουν αρκετοί που βιάζονται και σοβαροί λόγοι που πρέπει να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό.

Πάντως το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αναμένεται να συνεδριάσει στα μέσα Δεκέμβρη, είτε με νέο πρόεδρο, είτε με προσωρινό πρόεδρο τον Τ. Χατζηαναστασίου.

Η Θεσσαλονίκη – ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης – παρεμβαίνει στα λιμενικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, αναπτύσσονται σχέσεις με τη Λήμνο. Η είδηση προερχόμενη από τη ΝΕΤ δείχνει πως η Θεσσαλονίκη θέλει να μπει επικεφαλής όλων των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας, άρα και του λιμένα της Καβάλας. Η είδηση αναφέρει τα εξής:

 

Τις δυνατότητες συνεργασίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου με τον Οργανισμό Λιμένων Θεσσαλονίκης συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΟΛΘ, ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη. Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης τεχνικών μέσων και εξοπλισμού για την βελτίωση της λειτουργικότητας του λιμανιού της Μύρινας. Ακόμη, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής τεχνικής υποστήριξης από τις υπηρεσίες του Ο.Λ.Θ., για την προετοιμασία απόκτησης διεθνών πιστοποιητικών σχετικών με την ασφάλεια, την αντιμετώπιση ενδεχόμενου ατυχήματος ή ρύπανσης και την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων. Συμφωνήθηκε η μετάβαση κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Ο.Λ.Θ. στη Λήμνο προκειμένου να εκτιμηθούν επιτόπου οι ανάγκες και να προσδιοριστούν οι άμεσες ενέργειες βελτίωσης των χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμανιού. Τέλος, εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η Λήμνος ως ενδιάμεσος σταθμός στην επιδιωκόμενη σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης. (Πηγή ΕΡΤ)

 

 

Διαβάστε επίσης