Δύο φίλαθλοι του ΑΟΚ χθες στο Τριμελές – Δεν τήρησαν τον όρο της αναστολής κι αυτή ανακλήθηκε

 Δύο φίλαθλοι του ΑΟΚ χθες στο Τριμελές –  Δεν τήρησαν τον όρο της αναστολής κι αυτή ανακλήθηκε

Τον Απρίλιο του 2011 δύο φίλαθλοι του ΑΟΚ κατά την είσοδο τους στο «Ανθή Καραγιάννη» για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρική αναμέτρηση είχαν μαζί τους τα πανό του συνδέσμου φιλάθλων. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και βρήκαν μέσα στα πανό μια φωτοβολίδα. Για την υπόθεση αυτή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκαν με αναστολή σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών ο κάθε ένας. Ένας από τους όρους της αναστολής ήταν στα εντός έδρας παιχνίδια του ΑΟΚ –τα επόμενα δύο χρόνια- να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα πλησίον της οικείας τους. Χθες και οι δύο ήταν πάλι κατηγορούμενοι γιατί δεν τήρησαν αυτόν τον όρο.
Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο ένας από τους δύο. Ο δεύτερος δικάστηκε χωρίς να παραστεί. Βάση του κατηγορητηρίου οι δύο φίλαθλοι όποτε ο ΑΟΚ αγωνίζονταν εντός έδρας όφειλαν μισή ώρα πριν την έναρξη του ματς, στη διάρκεια του και μισή ώρα μετά το τέλος να είναι στο αστυνομικό τμήμα. Ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε τον όρο τους δύο πρώτους μήνες. Τον Απρίλιο και τον Μάη του 2011. Μετά η αγωνιστική περίοδος τελείωσε. Όταν το πρωτάθλημα ξανάρχισε (το Φθινόπωρο του 2011) και οι δύο έπαψαν να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα όταν ο ΑΟΚ έπαιζε στην έδρα του. Ο κατηγορούμενος που ήταν χθες στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι το Καλοκαίρι του 2011 η ΠΑΕ ΑΟΚ διαλύθηκε, με απόφαση της ΕΕΑ υποβιβάστηκε στην Δ’ Εθνική κι έτσι νόμισε ότι λόγω της διάλυσης της ομάδας έπαψε να ισχύει ο όρος της αναστολής που του είχε επιβληθεί. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πατέρας του. «Μου είπαν ποδοσφαιρικοί παράγοντες της περιοχής ότι ο γιος μου είναι τυχερός αφού λόγω της διάλυσης του ΑΟΚ δεν χρειάζεται να παρουσιάζεται στο τμήμα. Ο γιος μου σήμερα είναι κατηγορούμενος εξ αιτίας μου αφού εγώ του μετέφερα αυτή την άποψη. Κανείς από τους αστυνομικούς του τμήματος που είναι κοντά στο σπίτι μας δεν μας είπε το παραμικρό όταν ο γιος μου έπαψε να εμφανίζεται στο τμήμα στα εντός έδρας ματς της ομάδας» είπε ο πατέρας του κατηγορούμενου. Συμπλήρωσε ότι λόγω της δικαστικής περιπέτειας του γιου του, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε ο γιος του πηγαίνουν πλέον σε ποδοσφαιρικές συναντήσεις. «Ούτε στα ματς του χωριού μας δεν πηγαίνουμε» κατέθεσε. Η πρόεδρος του δικαστηρίου παρατήρησε: «Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έκανε διακρίσεις για την ομάδα και την κατηγορία που θα αγωνίζεται». Την ίδια άποψη είχε και η εισαγγελέας της έδρας. Ζήτησε και το δικαστήριο έκανε τη πρόταση της δεκτή να ανακληθεί η αναστολή εκτέλεσης της ποινής.
Συνήγορος υπεράσπισης του φιλάθλου του ΑΟΚ ήταν ο Λεωνίδας Παππάς. «Τους δύο πρώτους μήνες που η ομάδα έπαιζε στην Α’ Εθνική έδειξε τη πρόθεση του και προσέρχονταν στο τμήμα» είπε στην αγόρευση του για τον πελάτη του.

 

Διαβάστε επίσης