Όλη η επιτροπή στο δικαστήριο!

 Όλη η επιτροπή στο δικαστήριο!

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου πρόκειται να δικαστεί στο τριμελές Καβάλας υπόθεση που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Κατηγορούμενα είναι εννέα μέλη της προηγούμενης δημοτικής επιτροπής ποιότητας ζωής, η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που αφορά κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα μέλη της επιτροπής κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος επειδή κατά το κατηγορητήριο δεν αποφάσισαν στη συνεδρίαση της επιτροπής τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος όπως τους είχαν ζητήσει οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Μεταξύ των εννέα κατηγορούμενων της υπόθεσης, υπάρχουν πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι. Θα ισχυριστούν όπως μαθαίνουμε ότι απέφυγαν ν΄ αποφασίσουν με ομόφωνη απόφασή τους τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος, επειδή στη διάρκεια της συνεδρίασης πείστηκαν από τον επαγγελματία ότι αυτός είχε κάνει στο κατάστημά του όλα όσα του είχαν υποδείξει, με προηγούμενους ελέγχους, οι υπηρεσίες που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια περίπτωση οδηγεί ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο αιρετούς. Τις περισσότερες φορές στο δικαστήριο οι αιρετοί καταφέρνουν κι αποδεικνύουν την αθωότητά τους, έτσι οι περιπτώσεις αυτές συνήθως καταλήγουν σε αθωωτικές αποφάσεις.

 

Διαβάστε επίσης