• 17 Μαΐου 2024,

Δύσκολα τα πράγματα …

 Δύσκολα τα πράγματα …

Επειδή είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι θέλουμε να πιστεύουμε οτι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ part III θα πρέπει να είναι και το τελευταίο για την Ελλάδα και τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Το θέμα είναι οτι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ part iii γεννάει συνέχεια μέτρα χαράτσια και φόρους προσπαθώντας να φέρει τα νούμερα εκεί που θέλουν οι δανειστές μας οι οποίοι είναι γνωστό οτι δεν έχουν ευαισθησίες.

Μπορεί ο άλλος δρόμος , αυτός της δραχμής να οδηγεί στο απόλυτο σκοτάδι αλλά και αυτός αυτός ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ που επιλέξαμε μετά απο πολλές και επίπονες διαδικασίες να διαβούμε θα είναι δύσκολος και ανηφορικός.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ part iii θα είναι δύσκολο και για τον λόγο οτι επειδή τα χρόνια της κρίσης λειτουργούν συσσωρευτικά έρχεται έτσι και αλλιώς σε μια φάση που ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης δείχνει σημάδια εμφανούς κόπωσης και απογοήτευσης αφού μετά απο τόσα χρόνια θυσιών είμαστε και πάλι στο σημείο 0.

Καμμία εξέλιξη , καμμία πρόοδο.

Οι περιβόητες θυσίς των ελληνών πολιτών τα προυγούμενα χρόνια που επικαλούνταν με συναισθηματική φόρτιση οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί μάλλον πήγανε χαμένες.

Αυτό δείχνει το γεγονός οτι εδώ και μερικούς μήνες η Ελλάδα είναι σε νέο πρόγραμμα αφού τα νούμερα συνεχίζουν να μην βγαίνουν και αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε ακόμα περισσότερα.

Οχι μόνο δεν πήγαμε καλύτερα αλλα ίσως να χειροτέρεψε κιόλας η κατάσταση.

Αυτό δείχνουν τα νούμερα.

Και μην τρώτε το παραμύθι οτι ένα σοβαρό ποσό απο αυτά που προβλέπει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ part iii θα πέσει στην ανάπτυξη.

Έτσι μας λέγανε και για τα προηγούμενα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και όσο είδατε εσείς την ανάπτυξη άλλο τόσο την είδαμε και εμείς.

Η ανάπτυξη δυστυχώς απουσιάζει απο το μενού της Ελλάδας.

Οι στιγμές που ζούμε είναι βαθειά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ και θυμίζουν τις εφιαλτικές στιγμές του 2010 και 2011.

Κάποιος είπε οτι το 3ο αυτό πρόγραμμα προσαρμογής θα είναι και η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πρέπει να τρέξει και να προλάβει τα χειρότερα.

Θα πρέπει να προλάβει να τελειώνει με το ΜΝΗΜΟΜΙΟ part iii νωρίτερα απο το χρονοδιάγραμμα των 3 ετών που προβλέπεται αρχικά γιατί σε 3 χρόνια νομίζω οτι δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές μας δεν θέλουν απλά να βγάλουν την Ελλάδα απο την κρίση  αλλά θέλουν να μας αλλάξουν κατηγορία και να κατατάξουν οριστικά στους φτωχούς και αδύναμους της Ένωσης.

Αυτό το αρχικό τους σχέδιο έχω την εντύπωση οτι θα υλοποιηθεί με το τρίτο αυτό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Σίγουρα τα νούμερα ξέφυγαν κατά την διάρκεια της “εκπαίδευσης” του Τσίπρα αλλά μην νομίζετε οτι αν ήταν ο Σαμαράς θα ήταν και πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Τα ήξερε τα γράμματα ο Αντώνης και για αυτό οδήγησε την χώρα σε εκλογές.

Του σφυρίξανε απο Βρυξέλες μεριά οτι ερχότανε νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και επειδή ήταν αδύνατο να σηκώσει αποφάσισε μέσα απο την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας να οδηγήσει την χώρα σε βουλευτικές εκλογές.

Οι κανούργιοι που ήρθανε δεν ξέρανε τι τους περίμενε.

Κάνανε τα ζίγκ – ζάγκ με τους γνωστούς τσαμπουκάδες και τα δημοσψηφίσματα και στο τέλος αναγκαστήκανε να κάνουν και την μεγάλη κουλουτούμπα που αν γινότανε σε αγώνες Ολυμπιακούς θα έπαιρνε το χρυσό.

Αυτή είναι εν ‘ ολίγοις η αλήθεια και η πορεία των πραγμάτων.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά τι θα γίνει απο εδώ και στο εξής.

Οσο αφορά τέλος το ασφαλιστικό επειδή οι αλλαγές που έρχονται θα είναι σαρωτικές προβλέπεται ένας καυτός Νοέμβρη με κινητοποιήσεις και πολλές πορείες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η Πέμπτη θα είναι μια πολύ βροχερή μέρα και θα πέσει εδώ και στην δική μας περιφέρεια πολύ νερό.

Την Παρασκευή τα πράγματα θα είναι καλύτερα αλλά το Σάββατο οι βροχές επιστρέφουν.

Φαίνεται οτι πάμε για ένα άκρως Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο που θα θυμίζει και λίγο τον χειμώνα του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που είναι προ των πυλών.

Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έτσι όπως έχει καταρτιστεί και με βάση αυτά που ζητάει είναι βέβαιο οτι θα αφανίσει τα μικρά κανάλια της Περιφέρειας και στην ουσία θα “καθαρίσει” το γήπεδο για τα κανάλια Εθνικής Εμβέλειας.

Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Έχουμε τον νού μας όλοι και είμαστε έτοιμοι να φάμε τον τόπο.

Κουράγιο και ψυχικά αποθέματα θέλει αυτός ο χειμώνα για να βγεί.

Μακάρι να τα έχουμε και να τα διαθέσουμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης