«Δύσκολη» επίσκεψη Κορκίδη στον Εμπορικό Σύλλογο

 «Δύσκολη» επίσκεψη Κορκίδη στον Εμπορικό Σύλλογο

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, επισκέφθηκε χθες την Καβάλας και με τις δύο ιδιότητές του, Το πρωί επισκέφθηκε τον εμπορικό σύλλογο ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αργότερα τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.
Στον Εμπορικό Σύλλογο τον κ. Κορκίδη υποδέχτηκαν ο Β. Λεμονίδης, άλλα μέλη της διοίκησης, ενώ παρών στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν κι ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης, αντιπρόσωπος του συλλόγου της Καβάλας στη συνέλευση της Ομοσπονδίας, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.
Η συζήτηση ανάμεσα στο Β. Λεμονίδη και τον Β. Κορκίδη, έγινε σε υψηλούς τόνους, καθώς οι έμποροι της Καβάλας δεν χαρίστηκαν σε έναν άνθρωπό τους, πολύ περισσότερο που τώρα αυτός μεταπηδά στο χώρο της πολιτικής.
Ο Β. Λεμονίδης μίλησε πρώτος και παρουσία των δημοσιογράφων είπε ότι ορισμένα από τα κυβερνητικά μέτρα όπως αυτό των εαρινών εκπτώσεων, είναι τρικ. Το υπουργείο ανάπτυξης βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Εσείς είστε άνθρωπός μας, ξέρετε τα προβλήματα της αγοράς. Προσπαθούν να μας εξαφανίσουν, χτυπάνε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, είπε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας.
Ο κ. Κορκίδης τον διέκοψε, λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές είναι από τα γεγονότα που έρχονται κι παρέρχονται. Εξήγησε ότι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής για να μπούνε οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων στα κέντρα αποφάσεων. «Να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό της πολιτικής και να μην ακολουθούμε», είπε ο κ. Κορκίδης, που τόνισε ότι ακόμη κι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής θα παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του πρόεδρος της εθνικής συνομοσπονδίας ελληνικού εμπορίου.
«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε εμείς τα κόμματα και να πάμε εμείς στις Βρυξέλλες. Κόμμα μου είναι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Κορκίδης.
Αμέσως τους απάντησε ο Β. Λεμονίδης. «Αυτά – είπε – τα έχουμε ακούσει κι από άλλους, που όταν εκλέγονται αφομοιώνονται από το σύστημα και αλλοιώνονται». «Εγώ δεν πάω να βολευτώ – είπε ο κ. Κορκίδης – δεν πάω για ταξίδι αναψυχής». «Όλοι οι άνθρωποι – τόνισε – δεν είναι ίδιοι» και όπως επισήμανε σε υψηλούς τόνους «δε δέχεται να τσουβαλιάζεται».
Στη συνέχεια για να εκτονωθεί η κατάσταση ο Β. Λεμονίδης έθεσε το θέμα των χρεών στο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). «Αυτό έπρεπε να σηκωθεί περισσότερο από εσάς», είπε προς τον κ. Κορκίδη. Ο κ. Κορκίδης προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς, λέγοντας ότι υπάρχουν πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, που όσοι έμποροι είναι σε αδράνεια ή έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους μέχρι και το 2011, δικαιούνται πληρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015. Είπε επίσης ότι επεκτάθηκε η ιατρική κάλυψη και για όσους χρωστούν. «Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου. Πρέπει να πιέσουμε με προτάσεις εξυγίανσης του ταμείου, δεν μας συμφέρει να κλείσει», είπε για το ΟΑΕΕ ο κ. Κορκίδης.
Όσο για τα επιμελητήρια που κινδυνεύουν από πλευράς βιωσιμότητας είπε ότι είναι υπέρ του θεσμού.
Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα σε υψηλούς πάντα τόνους, αφού όπως φάνηκε ο κ. Λεμονίδης και τα περισσότερα μέλη που ήταν παρόντα στη συζήτηση, του Διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας δεν δικαιολογούν την υποψηφιότητα Κορκίδη πολύ περισσότερο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν φύγει από την Καβάλα ο κ. Κορκίδης βρέθηκε στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου.

 

Διαβάστε επίσης