• 6 Μαΐου 2024,

Βραβείο για τους φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ

 Βραβείο για τους φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ

Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών, Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας (στην έδρα του παλιού ΤΕΙ Λαμίας) από τις 2 έως τις 4 Μαΐου. Στη διάρκεια των 3μερων εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια καθώς και να δουν από κοντά τα διάφορα εκθέματα των συμμετεχόντων. Υψηλής τεχνολογίας ρομπότ που θα μπορούσαν κάλλιστα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον ακόμη και της NASA και άλλες εφαρμογές ήταν μερικές από τις δημιουργίες των Ελλήνων εφευρετών που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχους του εξωτερικού, αποδεικνύοντας και πάλι ότι συμπεριλαμβάνονται στους καλύτερους παγκοσμίως.
Η διοργάνωση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως μια προσπάθεια προσέγγισης στα στάνταρ του καβαλιώτικου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Με δεδομένο ότι ο θεσμός του ΤΕΙ ΑΜΘ είναι πλέον δημοφιλέστατος πανελληνίως, επιχειρείται η «αντιγραφή» του και στην Αθήνα.
Στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Τεχνολογιών, Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας μετείχε ο καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης και οι σπουδαστές της ομάδας του, προκειμένου να παρουσιάσουν κάποιες πτυχιακές εργασίες. Μάλιστα, η καβαλιώτικη συμμετοχή επέστρεψε και με ένα βραβείο στις αποσκευές της. Το φετινό πέμπτο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής θα έχει εθνικό χαρακτήρα, από την επόμενη όμως χρονιά θα εκδηλωθεί προσπάθεια ώστε να λάβει και παγκόσμια μορφή. Η διοργάνωση τοποθετείται στα μέσα του Οκτώβρη και θα διαρκέσει επί 6μερο.
Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο χώρος διεξαγωγής του και εάν θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ή στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης». Μπορεί οι κτηριακές εγκαταστάσεις και οι υποδομές να είναι εξαίρετες, εμπόδιο όμως αποτελεί η χιλιομετρική απόσταση προς Νέα Καρβάλη.
Ο Δημήτρης Πογαρίδης, εκτός από την ημερίδα όπου θα μετέχει ως ομιλητής στην Αλεξανδρούπολη για τους μαθητές των σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης, στο τέλος του μήνα θα ταξιδέψει στην Αγγλία. Εκεί θα συναντηθεί με υπευθύνους ερευνητικών κέντρων ώστε οι απόφοιτοι των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ να πραγματοποιήσουν έρευνα και να εξασφαλίσουν μάστερ ή διδακτορικό στο ΚΤΕ ΑΜΘ και στο ΤΕΙ ΑΜΘ.

 

Διαβάστε επίσης