• 26 Απριλίου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: « Μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν στην Αμαλιάδα» – Οι κινήσεις Παπακωνσταντίνου κρίνουν την επόμενη μέρα στην Ενωση

 Νίκος Πενταζίδης: « Μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν στην Αμαλιάδα» – Οι κινήσεις Παπακωνσταντίνου κρίνουν την επόμενη μέρα στην Ενωση

Νίκος Πενταζίδης: « Μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν στην Αμαλιάδα»
Μιλώντας στην Αθλητική Πρωινή, ο Νίκος Πενταζίδης, απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους φιλάθλους της Ενωσης, που βρέθηκαν στην Αμαλιάδα.
Επίσης τόνισε ότι καθοριστικό σημείο του αγώνα, ήταν όταν η Ενωση προηγήθηκε με 45-38 και δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά.
Ο Νίκος Πενταζίδης αποκάλυψε ότι η Ενωση έκανε πρόταση το καλοκαίρι στον Καρύδα αλλά αυτός δεν ήρθε στην Καβάλα, για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ποια είναι η αίσθηση της επόμενης μέρας;
Απάντηση: Νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι χάθηκαν 3 ματς στον πόντο. Με Ηρακλή, με ΑΕΚ και Κόροιβο, χαθήκαν τα παιχνίδια στον πόντο. Επίσης αυτή η ομάδα αν είχε ένα καλύτερο ξεκίνημα, τότε θα ήταν σίγουρα πρωταθλήτρια. Ούτε καν δεύτερη.
Πληρώσαμε τις 3 πρώτες ήττες, τις οποίες κουβαλούσαμε όλη τη χρονιά.
Θέλω να πω επίσης ότι το καλοκαίρι η Ενωση είχε κάνει επαφές με τον Τζήμα για να έρθει στην Καβάλα. Τότε δεν είχε ξεκαθαρίσει να θα έμενε στα Τρίκαλα, όπου δεσμευόταν με συμβόλαιο.
Άνθρωποι όμως της Ενωσης, μίλησαν μαζί του.
Επίσης κάναμε πρόταση το καλοκαίρι να έρθει στην ομάδα ο Καρύδας. Ο ίδιος δεν μπορούσε να έρθει για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Επίσης μιλήσαμε και με τον Χαρισμίδη.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε ακόμη καλύτερη. Η περίπτωση του Καρύδα ήταν πολύ δύσκολη.
Είχαμε επαφές με τον Τζήμα, αλλά φαινόταν ότι θα έμενε με τα Τρίκαλα στην Α1.

Ερώτηση: Πάλι όμως έφτασε η ομάδα στο σημείο να διεκδικεί την άνοδο στην Α1.
Απάντηση: Όταν τα πράγματα ζορίσανε και δεν ξεκινήσαμε καλά, κάναμε μια κίνηση ματ. Φέραμε στην ομάδα , τον καλύτερο προπονητή της Α2. Κάναμε το πρωτάθλημα που κάναμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, μάλλον στις λεπτομέρειες. Αυτά έχει ο αθλητισμός, αυτά έχει το μπάσκετ.

Ερώτηση: Πως αισθάνθηκε ο Νίκος Πενταζίδης, την ώρα που χάθηκε το ματς; Που χάθηκε η μεγάλη νίκη;
Απάντηση: Σίγουρα όταν προηγηθήκαμε με 45-38, ήλπιζα ότι θα ξεφύγουμε και άλλο η τουλάχιστον θα κρατούσαμε τη διαφορά. Εμείς σ` εκείνο το διάστημα είχαμε ένα κακό τετράλεπτο.
Σχεδόν δεν σκοράραμε. Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση. Έπρεπε να κρατήσουμε τη διαφορά.
Αν εκεί κρατούσαμε τη διαφορά, έτσι όπως ήταν αγχωμένοι οι γηπεδούχοι, νομίζω ότι θα παίρναμε το ματς. Τους είχαμε κουράζει, τους πιέζαμε και είχαμε φέρει το ματς στα μέτρα μας.

Ερώτηση: Δε κρινόταν στις βολές, πιστεύεις;
Απάντηση: Φυσικά και όχι. Αν κρατούσαμε τη διαφορά, δε θα χρειαζόταν τίποτα.

Ερώτηση: Πάντως πρέπει να σταθούμε και στην παρουσία των φιλάθλων της Ενωσης, που βρέθηκαν στην Αμαλιάδα.
Απάντηση: Σίγουρα ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που βρέθηκαν σε μια μακρινή έδρα. Δεν ήταν εύκολο να έρθουν. Μας έδωσαν όμως την ώθηση να κερδίσουμε το ματς. Ηταν συγκλονιστικοί.
Στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα, υπήρχε συζήτηση για την παρουσία τους. Υπήρχε μεγάλη εκτίμηση από τους παίκτες προς τους 30-40 φιλάθλους που ξεκινήσανε από την Καβάλα.
Αυτοί οι φίλαθλοι υπέρβαλλαν τους εαυτούς τους, σε όλους του τομείς. Δεν είναι λίγα τα έξοδα που έκαναν για να έρθουν στην Αμαλιάδα. Το ταξίδι ήταν μεγάλο.
Δε φτάνει μόνο ένα ευχαριστώ. Είναι τίποτα.
Θέλαμε και εμείς να τους ανταμείψουμε με τη νίκη. Να πάρουμε τον αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε.
Δυστυχώς κάποιοι που είναι άνθρωποι του μπάσκετ, έβγαλαν χολή την επόμενη μέρα.
Αυτοί δεν δικαιολογούνται. Επίσης θέλω να πω, ότι αν υπήρχαν πολλά άτομα για λεωφορείο, η Ενωση και ο πρόεδρος της ομάδας θα το πλήρωναν. Υπήρχαν μόνο 7 συμμετοχές. Είναι άδικο για την προσπάθεια που έγινε, να ακούγονται αυτά και άλλα, όπως ότι δεν θέλαμε να ανεβούμε στην Α1 με τις κινήσεις που έγιναν. Μα είναι δυνατό;
*Οι κινήσεις Παπακωνσταντίνου κρίνουν την επόμενη μέρα στην Ενωση

Οι κινήσεις του προέδρου της Ενωσης Κώστα Παπακωνσταντίνου θα κρίνουν την επόμενη μέρα στην Ενωση, που πλέον από τη νέα σεζόν δεν θα υφίσταται ως ΚΑΕ.
Ουδείς μπορεί να προβλέψει, τις αποφάσεις του προέδρου.
Είναι άλλωστε νωρίς, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ποιο θα είναι το μπάτζετ; Ποιοι παίκτες θα μείνουν η θα φύγουν; Γενικά πως θα πορευτεί η ομάδα, την επόμενη σεζόν.
Οσον αφορά την παραμονή του Γιάννη Τζήμα, αυτή τη στιγμή θεωρείται δεδομένη. Ο Θεσσαλός τεχνικός έχει 2 χρόνια συμβόλαιο. Αυτό φαίνεται ότι θα τηρηθεί από τις δυο πλευρές.
Ο Τζήμας έχει κερδίσει την εκτίμηση όλου του κόσμου, για την προσπάθεια που έκανε και το γεγονός ότι η Ενωση, παρά το γεγονός ότι είχε 3 ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος σε 4 παιχνίδια, κατάφερε να φτάσει να διεκδικεί την άνοδο και να τη χάνει εντελώς άδοξα, μέσα στην Αμαλιάδα με αντίπαλο τον Κόροιβο.
Πριν είχε χάσει πάλι δυο παιχνίδια, εντελώς άδοξα, με Ηρακλή και ΑΕΚ, εκτός έδρας.
Σίγουρα να υπάρχει απόφαση για πρωταθλητισμό στην Α2, ο Τζήμας είναι ο κατάλληλος για να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας.
Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου που στο οικονομικό κομμάτι, κρατάει σχεδόν μόνος του την ομάδα, θα πάρει τις αποφάσεις του. Είναι σίγουρα ο μοναδικός αρμόδιος, που θα χαράξει την επόμενη μέρα.
Ο Γιάννης Τζήμας μιλώντας χθες στους 93, 7 τόνισε για την παραμονή του, ότι πολλά θα κριθούν από τις αποφάσεις του Κ. Παπακωνσταντίνου και ενώ αυτός έχει διετές συμβόλαιο και είχε συμφωνηθεί να έμενε στην ομάδα, είτε αλλάξει, είτε δεν αλλάξει κατηγορία(ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Τζήμα, στο αυριανό φύλλο).

 

Διαβάστε επίσης