Δύσκολη εποχή, αλλά ο «Ζέφυρος» αντέχει

 Δύσκολη εποχή, αλλά ο «Ζέφυρος» αντέχει

Εκπρόσωποι της κινηματογραφικής λέσχης της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών υποδέχτηκαν το βράδυ της Τρίτης στο «Ζέφυρο» λίγους φίλους του κινηματογράφου. Η πρώτη βραδιά του «Ζέφυρου» το καλοκαίρι του 2015, ήταν μία δύσκολη βραδιά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο καιρός δεν ευνοούσε, η οικονομική και πολιτική κατάσταση το ίδιο. Παρόλα αυτά οι δέκα περίπου θεατές έτυχαν θερμής υποδοχής, παρουσιάστηκαν μάλιστα και στοιχεία που αφορούσαν την ταινία που στη συνέχεια προβλήθηκε.

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ, εσάς τους λίγους και φανατικούς φίλους τους κινηματογράφου και του «Ζέφυρου», ακούστηκε από τα χείλη του εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Το ίδιο πρόσωπο ισχυρίστηκε ότι ο Ζέφυρος πέρασε πολλά για να λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι. «Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε», ειπώθηκε επίσης ενώ τα προγράμματα που ως συνήθως συντομεύουν τη λειτουργία του κινηματογράφου θα κυκλοφορήσουν στο τέλος της εβδομάδας.

Για να λειτουργήσει ο «Ζέφυρος» έπρεπε να ξεπεραστεί μία μεγάλη αλλαγή που σημειώθηκε στον κινηματογράφο το φθινόπωρο του 2014. Οι παλιές μηχανές εξουδετερώθηκαν αφού οι ταινίες κυκλοφορούν μόνο ψηφιακά. Παρόλα αυτά η Στέγη κράτησε τη μηχανή που διέθετε ο «Ζέφυρος», βρήκε ταινίες της προηγούμενης τεχνολογίας και μάλιστα αξιόλογες, φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα που ήδη παρουσιάζεται στους φίλους του σινεμά.

 

Διαβάστε επίσης