Εάν υπάρχουν λεφτά τα έργα θα τελειώσουν

 Εάν υπάρχουν λεφτά τα έργα θα τελειώσουν

Μετά από πιέσεις και θετικές παρεμβάσεις της επιβλέπουσας υπηρεσίας κατά γενική ομολογία τα έργα στο κεντρικό λιμάνι εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα, σε σχέση με το παρελθόν.

Ρόλο παίζει το ότι ο καιρός έχει βελτιωθεί, τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, πρέπει να τελειώσουν μέσα στο 2015. Μιλούμε για την θωράκιση του προσήνεμου μόλου, τόσο του υφιστάμενου όσο και της επέκτασής του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιών το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου θα τελειώσει δύο με τρεις μήνες νωρίτερα από το έργο της θωράκισης.

Το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση του έργου παρά το ότι αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Τα χρήματα και τα δημόσια έργα φαίνεται ότι επηρεάζονται από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Όλοι ανησυχούν εάν οι πιστώσεις είναι όντως εξασφαλισμένες.

Πολλές φορές η εταιρία που έχει αναλάβει και τα δύο έργα, εταιρία «ΕΛΙΚΑ ΑΤΕ, εργάζεται πέραν του ωραρίου, ακόμη και Σάββατο, για να καλύψει το χαμένο έδαφος να βρεθεί μές στο χρονοδιάγραμμα που συμφώνησε με την επιβλέπουσα υπηρεσία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον ΟΛΚ.

Αυτή την περίοδο στο άκρο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου γίνεται των αναδομών ώστε να επιτευχθούν τα τελικά ύψη.

Ως προς την θωράκιση του προσήνεμου μόλου υπάρχει ένας δρόμος που διανοίχθηκε ανάμεσα στον υφιστάμενο μόλο και το έργο της θωράκισης όσο αυτό έχει προχωρήσει.

Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται για την προσέγγιση των υλικών στο σημείο όπου γίνονται οι εργασίες. Φυσικά με την ολοκλήρωση του έργου θα κλείσει κι αυτό θα καλυφθεί με κυβόλιθους.

Διαβάστε επίσης