• 19 Μαΐου 2024,

«Είμαστε άνθρωποι της δράσης κι όχι απόμαχοι»

 «Είμαστε άνθρωποι της δράσης κι όχι απόμαχοι»

sidax3 sidax2Την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας με λαϊκό γλέντι, πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα και το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας, ουσιαστικά ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο φρόντισε ώστε η βραδιά να είναι άριστη. Αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας και τον απογευματινό καφέ ακολούθησε δείπνο, με ζωντανή ορχήστρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Στέλιος Μαούνατζης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμος Ζαχαριάδης.

«Είμαστε άνθρωποι της δράσης και όχι απόμαχοι της ζωής» είπε στην ομιλία της η πρόεδρος Έλλη Τσολακίδου, η οποία δεν έχασε την ευκαιρία να ευχηθεί περαστικά στη γενική γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου Ζωή Κανδήρου, που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η προσέλευση ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι πέρασαν πάρα πολύ ωραία.

Η ομιλία της κας Έλλης Τσολακίδου αναφέρει τα εξής:

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μας σας καλωσορίζουμε στην αποψινή βραδιά που θα κόψουμε την πίτα μας για το νέο χρόνο 2016.

Όπως πάντα τονίζω το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας είναι παραδοσιακή γιορτή και πρέπει να γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια.

Ευχόμαστε λοιπόν καλή χρονιά με υγεία αγάπη και ειρήνη και ακόμη αυτός ο χρόνος να είναι γεμάτος με όμορφες στιγμές και χαμόγελα. Το 2015 ήταν δύσκολος χρόνος. Δεν θέλω σήμερα που είναι μέρα γιορτής να αναφερθώ σε δυσάρεστα πράγματα και γεγονότα.

Άλλωστε στην εγκύκλιο που πρόσφατα πήρατε σας περιέγραψα όλα τα κακώς κείμενα ώστε να ενημερωθείτε για τις ενέργειες που κάνουμε τόσο η Ομοσπονδία μας όσο κι εμείς σε τοπικό επίπεδο.

Έχω πει πολλές φορές ότι εμείς οι συν/χοι είμαστε άνθρωποι της κοινωνικής δράσης. Δεν είμαστε οι απόμαχοι της ζωής αλλά έχουμε κοινωνική δραστηριότητα και διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Το 2015 παρά την κρίση ο Σύνδεσμός νομίζω ότι έκανε αρκετά.

Ομιλίες Ιατρικού περιεχομένου, δωρεές σε οικογένειες και γηροκομεία, εκδρομές για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας, παραστάσεις σε διαμαρτυρίες και πορείες για τα συνταξιουχικά μας θέματα.

Οι συνεχείς περικοπές στ4ις συντάξεις μας αλλά και η δραματική υποβάθμιση της υγειονομικής και της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, μας οδηγούν σε αδιέξοδο.

Όμως σήμερα γιορτάζουμε. Θα κόψουμε  την πίτα μας και θα διασκεδάσουμε με την όμορφη ορχήστρα μας.

Καλή μας διασκέδαση.

Διαβάστε επίσης