• 6 Μαΐου 2024,

Τα μπλόκα επηρέασαν τα υπεραστικά δρομολόγια

 Τα μπλόκα επηρέασαν τα υπεραστικά δρομολόγια

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορους κόμβους της χώρας αυτονόητα επηρεάζουν και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Η διοίκηση αναγκάστηκε να προσαρμόσει αναλόγως τον πίνακα των δρομολογίων της προς τους αντίστοιχους προορισμούς. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης μέσω του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ ενημέρωσε το επιβατικό κοινό της Καβάλας αναφορικά με τα ισχύοντα δεδομένα.

Ειδικότερα, στη γραμμή προς Αθήνα εκτελούνται μόνο τα πρωινά δρομολόγια και μάλιστα με μίνι μπας, ενώ τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη εκτελούνται ανά δύο ώρες με το πρώτο πρωινό να ξεκινά στις 6:00. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον κόμβο Κερδυλλίων, όπου ο οδηγός αναγκάζεται να κάνει παράκαμψη μέσω Ασπροβάλτας και να επιστρέψει στην εθνικό οδό στον κόμβο Ρεντίνας. Οι τροποποιήσεις των δρομολογίων επιφέρουν χρονοκαθυστέρηση στην ομαλή τους εκτέλεση. Έτσι, στο δρομολόγιο προς Αθήνα σημειώνεται καθυστέρηση 2,5 ωρών και στο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη σημειώνεται καθυστέρηση τριάντα περίπου λεπτών.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εκδίδει καθημερινά ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Δυσκολίες προκύπτουν και στον κόμβο Χρυσουπόλεως, όταν οι αγρότες κλείνουν και την παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης οπότε κανένα λεωφορείο δεν ξεκινά. Τηρείται δηλαδή στάση αναμονής και το δρομολόγιο ξεκινά έως και μία ώρα αργότερα προκειμένου να καταφέρει να περάσει από το μπλόκο. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ συμμερίζεται τις αντιδράσεις σχετικά με το ασφαλιστικό, ωστόσο είναι αναγκασμένο να εκτελεί κατά το δυνατόν ομαλότερα τα δρομολόγιά του, ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες του.

Η διοίκηση της επιχείρησης εξετάζει τη συμβολική συμμετοχή σε κινητοποίηση την 4η Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείει και την αναστολή εκτέλεσης δρομολογίων για μία τουλάχιστον ώρα. Συμβολική συμμετοχή σε κινητοποίηση πραγματοποίησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ κι εντός του 2015. Θετικό είναι για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης το γεγονός πληρωμής εκ μέρους του κράτους των ποσών από τις μαθητικές μετακινήσεις. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εδώ και μήνες εξυπηρετεί και τις μετακινήσεις των προσφύγων. Ο κ. Τσεντεμεϊδης μας εξήγησε ότι αυτές οι μετακινήσεις μειώθηκαν λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών, αναμένεται όμως να αυξηθούν εκ νέου την ερχόμενη άνοιξη.

 

Διαβάστε επίσης