• 19 Μαΐου 2024,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής έκοψε την πίτα του

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής έκοψε την πίτα του

ag3 ag1Το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΕΣΠΕΡΙΑ τήρησε το έθιμο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής κόβοντας την πίτα του για το καλό του νέου έτους. Την κοπή τίμησαν με τις παρουσίες τους ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος της ενιαίας πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Θόδωρος Τζατζάρης, ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο δάσκαλος του σχολείου της συνοικίας και ο πατέρας Νικόδημος της ενορίας Αγίας Παρασκευής. Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρόν μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών, του Χορευτικού Ομίλου Καβάλας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά.

Στη διάρκεια της εκδηλώσεων μοιράστηκαν τα καθιερωμένα πιτάκια και δώρα, αναφέρθηκαν τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσης για το 2016. Ζεστή ατμόσφαιρα και «συνοικιακό» κλίμα επικράτησε στην εκδήλωση του συλλόγου. Ο τυχερός της βασιλόπιτας ήταν ο οικοδεσπότης σύλλογος ωστόσο δε βρέθηκε ο έτερος τυχερός στο πιτάκι του οποίου κρυβόταν το φλουρί.

Ο σύλλογος προετοιμάζεται ήδη για τον αποκριάτικο χορό του που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΜΙΧΑΛΗΣ το μεσημέρι της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα αρχίσουν οι καθιερωμένες δράσεις, όπως εξορμήσεις καθαριότητας στο δασάκι της Παναγούδας και στην Ακτή Ραψάνη, εθελοντική πυροφύλαξη τους θερινούς μήνες και φυσικά το παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

 

Διαβάστε επίσης