• 4 Μαΐου 2024,

Είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι για όλα …

 Είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι για όλα …

Σύμφωνα με την νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη της ΕΜΥ στην Καβάλα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πέσει χιόνι αφράτο Κυριακή , βράδυ ξημερώματα Δευτέρας.

Οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες με πολύ κρύο αλλα και τον ήλιο να κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης και απο Πέμπτη και μετά υπάρχει περίπτωση για χιονόνερο.

Φαίνεται με μια πρώτη ματιά οτι η επέλαση του χιονιά δεν θα επηρέασει την δική μας περιοχή σε σχέση με καποιες άλλες που θα πέσει πολύ χιόνι.

Εμείς είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι για όλα.

Ας περιμένουμε τα χειρότερα και ας έρθουν τα καλύτερα.

Βλέποντας η κυβέρνηση οτι οι αναταράξεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα είναι πολύ μεγαλύτερες και μπορεί να απειλήσουν την συνοχή τους σκληραίνει την στάση της απέναντι στους δανειστές βάζοντας κάποιες νέες γραμμές που η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει οτι είναι κυρίως για τα μάτια του κόσμου αφού πάντα στο τέλος γίνεται αυτό που θέλουν ο Γερμανοί.

Μετά τις πρώτες και μεγάλες σε όγκο πορείες διαμαρτυρίας απο διάφορους κλάδους η κυβέρνηση έχει αρχίσει να το ξανασκέφτεται και διακρίνουμε μια προσπάθεια να το χρυσώσει το χάπι αλλα τα πράγματα είναι και πολύ δύσκολα και οι επόμενες ημέρες αλλα και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για την πορεία του προγράμματος αλλά και την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Το ασφαλιστικό είναι μια χειροβομβίδα στα χέρια της κυβέρνησης με την περόνη στα χέρια του Κατρούγκαλου.

Το θέμα είναι που θα σκάει αυτή η χειροβομβίδα.

Θα σκάσει στα δικά μας χέρια ή στα χέρια της τρόϊκας ;

θα δοθεί μεγάλη μάχη αφού και το ΔΝΤ έχει στείλει μήνυμα οτι θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μόνο αν υπάρξουν γενναίες αποφάσεις στο ασφαλιστικό και στην μείωση του χρέους.

Είναι σα να μας λένε  “¨Γίνετε εσείς στις συντάξεις Βουλγαρία και εμείς θα το μειώσουμε το χρέος”.

Είναι η γνωστή τακτική του καρότου με το μαστίγιο.

Το τυράκι για να περάσει το ασφαλιστικό που θέλουν οι δανειστές είναι η μείωση του χρέους που για να προχωρήσει θα πρέπει πρώτα το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Παλιές ιστορίες και πολύ γνωστές.

Η Άντα Παπανδρέου που φέρεται να έχει προβλήματα στον γάμο της με τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε στο φιλικό της περιβάλλον οτι δεν πρόκειται να γίνει Μιμή.

Σίγουρα ούτε αυτή μπορεί να γίνει Μιμή ούτε βέβαια ο Γιώργος Παπανδρέου να γίνει Ανδρέας.

Τώρα για το μέλλον της σχέσης τους να σας πω την αλήθεια δεν μας ενδιαφέρει καθόλου οτι και να γίνει.

Ο μάγος Κυριάκος Μητσοτάκης με το που ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα του μέσα σε ένα βράδυ πέρασε σχεδόν 4 μονάδες μπροστά απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κυριάκου.

Εγώ θέλω να σας θυμίσω την διαφορά που δίνανε οι δημοσκοπικές εταιρίες μερικές ημέρες πριν απο την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και τι έβγαλε τελικά η κάλπη.

Αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης είναι το ασφαλιστικό.

Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις πέσανε απο διάφορα χαράτσια και νομοσχέδια αντιλαϊκά έτσι και οΤσίπρας αν θα πέσει θα πέσει για τον ίδιο λόγο.

Το ερώτημα είναι οτι δεν πρέπει να γυρνάμε πίσω.

Θα πρέπει να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους δανειστές για το ασφαλιστικό και χωρίς εμπλοκές και καθυστερήσεις να προσωρήσουμε γιατί ο στόχος είναι να φτάσουμε στην μείωση του χρέους και να αφήσουμε πίσω μας οριστικά και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης