Εβδομάδα των παθών και για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους

 Εβδομάδα των παθών και για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους

Όπως φαίνεται η κρίσιμη εβδομάδα που θα φανεί αν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ή θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα με οτι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία θα είναι η εβδομάδα των παθών αφού αυτή την εβδομάδα έχουμε και το κρίσιμο Euroworking Group αλλα και την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ που θα πληρωθεί κανονικά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Εν’ όψει της δύσκολης εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε ο Βαρουφάκης ο υπουργός οικονομικών ξεκίνησε και ένα νέο γύρο επαφών ξεκινώντας απο την Αμερική και την Λαγκάρντ στο ταμείο της οποίας θα πρέπει να καταθέσουμε προς τα τέλη της μεγάλης εβδομάδας την δόση μας.

Φαίνεται , και αυτό πηγάζει απο την πλευρα της κυβέρνησης της ελληνικής , οτι υπάρχει αισοδοξία για επίτευξη συμφωνία τις επόμενες ημέρες που σημαίνει οτι θα υπάρξει και εκταμίευση μέρος της επόμενης δόσης που έχουμε να παίρνουμε απο τον μηχανισμό στήριξης και εκκρεμεί μέχρι να κλείσει η συμφωνία.

Θα μας δώσουν μερικά ψίχουλα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αναπνέουμε και εν συνεχεία τα υπόλοιπα με την αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματος.

Καταλαβαίνετε και εσείς οτι η σειρά δεν αλλάζει παρά τα όσο μεσολαβούν.

Ναι μεν, αλλα όπως τα έχουμε πεί θα γίνουν όλα επιμένουν να λένε οι θεσμοί.

Αυτό που κατάλαβε και ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός το καταλαβαίνει με τους δικούς του ρυθμούς και ο Τσίπρας.

Οτι δηλαδή θα πρέπει να τελειώνουμε με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ για να μπορέσουμε να δούμε να ξημερώνει μια διαφορετική ημέρα για την χώρα αυτή.

Αυτό το τέλος δεν μπορεί να έρθει μόνο με δικές μας πρωτοβουλίες αλλα σε συνεργασία με τους δανειστές με τους οποίους θα πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις.

Η έξοδος απο την εποχή των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ θα πρέπει να είναι ομαλή και σύμφωνη με τους δανειστές που εδώ και χρόνια κρατάνε τα κλειδιά του μαγαζιού.

Οι τσαμπουκάδες που κάνουμε κατά καιρούς το μόνο στο οποίο βοηθάνε είναι στην ανύψωση του ηθικού των ελλήνων που μετά απο όλα αυτά τα ευρωπαϊκά σκαμπίλια έχει φτάσει στα τάρταρα !

Απο εδώ και στο εξής , για να ολοκληρωθεί η απεμπλοκή μας απο τα προγράμματα προσαρμογής χρειάζεται τρόπος και οχι κόπος.

Ο καιρός άλλαξε το σκηνικό έγινε χειμερινό αλλα υπομονή μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη που θα στρώσει ο καιρός.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ θα γίνει σταδιακά ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς.

Ετοιμάστε τα αρνιά και τα κοκορέτσια και αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Όπως δείχουν τα πράγματα και το φετεινό ΠΑΣΧΑ θα μπορέσουμε να το γιορτάσουμε παραδοσιακά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση του Βαρουφάκη με την Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά αφού η συνάντηση ξεκίνησε μετην δήλωση του Βαρουφάκη οτι το ΔΝΤ θα πάρει κανονικά τα λεφτά της δόσης που είναι προγραμματισμένη για τις 9 του μήνα.

Οσο πληρώνεις όλα πάνε καλά.

Τα προβλήματα ξεκινάνε απο την στιγμή που θα αρχίζεις να μην είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου.

Οσο η Ελλάδα θα πληρώνει τα χαμόγελα θα φαρδαίνουν.

Το ερώτημα είναι πότε θα κλείσει η συμφωνία για να πάμε παρακάτω.

Καλές οι δηλώσεις οι φιλικές και τα χαμόγελα αλλα κάποια στιγμή θα πρέπει να πάμε παρακάτω.

Να έχουμε μια καλή μεγάλη εβδομάδα και να συνεχίσουμε να έχουμε το νού μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης