• 13 Μαΐου 2024,

Εγκαινιάστηκε δημοτικό σχολείο στη Χρυσούπολη

 Εγκαινιάστηκε δημοτικό σχολείο στη Χρυσούπολη

Εγκαινιάστηκε χθες το πρωί από τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά και το δήμαρχο Νέστο Σάββα Μιχαηλίδη, το νέο δημοτικό σχολείο της Χρυσούπολης, στο οποίο συνυπάρχουν το 1ο και το 3ο Δ.Σ. Χρυσούπολης.

Η τελετή του αγιασμού στο καινούριο σχολικό κτήριο άρχισε στις 10.30 το πρωί. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ακούστηκαν λόγια που είχαν σχέση με τη νέα σχολική περίοδο, αλλά και με το νέο σχολείο.

Ένα σχολείο, το οποιο δρομολογήθηκε το 2009, ήταν απαραίτητο για τη Χρυσούπολη. Φιλοξενεί και νηπιαγωγείο, ενώ διαθέτει και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Οι μαθητές ξαφνιάζονταν ευχάριστα με τις νέες υποδομές και τις νέες σχολικές εγκαταστάσεις, αν και πολλοί μαθητές και των δύο σχολείων, ο αύλιος χώρος είναι περιορισμένος.

«Θα παίζουμε μπάλα;» αναρωτιόνταν τα παιδιά, στην πρώτη εικόνα της αυλής του νέου τους σχολείου.

Δίπλα ακριβώς από το καινούριο σχολείο, υπάρχει μικρής σημασίας δρόμος, της Χρυσούπολης, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να μεγαλώσει η αυλή, μαζί με πρωτοβουλία απαλλοτρίωσης όμορου οικοπέδου.

Το έργο κατασκευάστηκε από τον εργολάβο δημοσίων έργων Βασίλη Στυλιανίδη. Κόστισε δε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

«Ένας κύκλος έκλεισε. Το κτήριο του 1ου δημοτικού σχολείου, είναι κομμάτι της ιστορίας του τόπου», είπε ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης, για το κτήριο που έπαψε πλέον να λειτουργεί. «Ο αγιαμός – συμπλήρωσε – σε ένα νέο σχολείο είναι σημαντικός γιατί το νέο κτήριο κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές».

Οι δύο διευθυντές των δημοτικών σχολείων τόνισαν ότι η απόφαση για τη λειτουργία του νέου κτηρίου πάρθηκε τον Αύγουστο. Σημείωσαν λοιπόν ότι η μετακόμιση, η οργάνωση των δύο σχολείων στο καινούριο κτήριο, έγινε το μήνα που οι εκπαιδευτικοί είχαν άδεια και δούλευαν εθελοντικά. Γι΄ αυτό το λόγο τους ευχαρίστησαν.

Ο Σ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για το έργο. Σημείωσε ότι το νέο σχολείο είναι μία υποδομή που θ΄ αξιοποιηθεί, τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Χαιρετισμό προς τους μαθητές και τους γονείς, που συνόδευαν αρκετά παιδιά στο χθεσινό αγιασμό, απηύθυναν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς, ο περιφερειακός προϊστάμενος εκπαίδευσης που εργάζεται στην Κομοτηνή, αλλά κι ο νέος προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, που βρέθηκε μαζί με τη σχολική σύμβουλο στον αγιασμό.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας, όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν στο εσωτερικό του κτηρίου και ξεναγήθηκαν, σε χώρους που πραγματικά είναι άνετοι.

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης που τέλεσε και τον αγιασμό, κι ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, ήταν ο πατέρας Παύλος.

 

Διαβάστε επίσης