• 12 Μαΐου 2024,

Επέστρεψαν στα θρανία – Αγιασμός κι ευχές στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας

 Επέστρεψαν στα θρανία – Αγιασμός κι ευχές στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας

Με χαρούμενες φωνές και πολύχρωμες νεανικές παρουσίες γέμισε χθες το πρωί η αυλή του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, που θυμίζει ακόμη εργοτάξιο με τα συνεργεία να εργάζονται για την ολοκλήρωση των βοηθητικών κτιρίων. Φυσικά η τελετή του αγιασμού πραγματοποιήθηκε ενόσω ο εκπαιδευτικός κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό και επίκεινται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι μαθητές πάντως επέστρεψαν χθες στα θρανία τους, κάποιοι μεγαλύτεροι κατά ένα έτος και κάποιοι αρκετά τρακαρισμένοι αφού βρέθηκαν σε νέο χώρο.

Τον αγιασμό του 3ου Γυμνασίου Καβάλας παρακολούθησαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης κι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα Γιώργος Γερομάρκος, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κώστας Πεφάνης που είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ενώ στο παρελθόν αποφοίτησε από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Τις αρχικές ευχές δέχθηκαν οι μαθητές από τον ιερέα που πραγματοποίησε την τελετή. Στη συνέχεια ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Δήμος Ράπτης ευχήθηκε στους μαθητές του εκ μέρους των συναδέλφων του μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και χαρά. Καλωσόρισε τους νέους μαθητές της Α’ τάξης και ζήτησε από τα μεγαλύτερα παιδιά να υποδεχθούν ζεστά τα «πρωτάκια», κάτι που ευχαρίστως έκαναν με ένα θερμό χειροκρότημα. Δίνοντας τις καθιερωμένες οδηγίες ο διευθυντής διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι το σύνολο των καθηγητών θα σταθεί στο πλάι τους σε οτιδήποτε κι αν τους χρειαστούν.

Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής συμπέρανε ότι οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας κάνουν πολύ καλή δουλειά σε όλες τις μονάδες κι απόδειξη είναι το υψηλό ποσοστό εισαγωγής των μαθητών στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Δουλέψτε για το δικό σας καλό», ήταν η συμβουλή του Δημάρχου, ο οποίος θύμισε ότι το έργο ανακαίνισης του 3ου Γυμνασίου και δημιουργίας νέων χώρων φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων άρχισε προ δύο ετών. Λίγα ακόμη απομένουν να γίνουν αφού έως τα Χριστούγεννα υπολογίζεται ότι το έργο θα έχει αποπερατωθεί και θα δοθεί προς χρήση στους μαθητές.

Τις θερμές ευχές για λογαριασμό της αντιπεριφέρειας Καβάλας και της περιφέρειας ΑΜΘ μετέφερε στους μαθητές και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος, σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να εργάζονται ευσυνείδητα προκειμένου να κάνουν τους εαυτούς τους καθημερινά και λίγο καλύτερους.

Την ευχάριστη αίσθηση να βρίσκεται κάποιος ανάμεσα σε νεαρούς μαθητές, αλλά και την επίσης ευχάριστη αίσθηση να διαπιστώνει την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, μετρίασε η διαπίστωση ότι δυστυχώς ως λαός δεν έχουμε σωτηρία από την κακογουστιά που μας διακρίνει. Το σχόλιο αφορά στα κακόγουστα γκράφιτι που ήδη «διακόσμησαν» τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του κυρίως κτιρίου, τόσο από την αριστερή όσο και από τη δεξιά πλευρά της μαρμάρινης σκάλας. Κοντολογίς, οι ανεγκέφαλοι που βρωμίζουν κάθε διαθέσιμη και μη γωνιά της πόλης με τις καρικατούρες τους φρόντισαν ήδη να «μολύνουν» οπτικά το περιβάλλον, θεωρώντας εαυτούς έξυπνους και δημιουργικούς! Αν στα δικά τους μάτια οι ακατάληπτες γραφές φαντάζουν ως καλλιτεχνικές δημιουργίες, στα μάτια των πολιτών με κοινή λογική μοιάζουν απλά ως οπτική προσβολή!

 

 

Διαβάστε επίσης