Εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας για το έργο: «Συντήρηση επισκευή τμήματος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου»

 Εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας για το έργο:  «Συντήρηση επισκευή τμήματος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου»

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση –επισκευή τμήματος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου» εγκρίθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το δημοτικό συμβούλιο.
Το έργο αφορά στον τρούλο του Ιερού Ναού και περιλαμβάνει εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν για: α) την αποξήλωση μολυβδοφύλλων επιστεγάσεως του τρούλου και αντικατάστασή τους, β) την αποξήλωση μολυβδοφύλλων επιστεγάσεως επιπέδων επιφανειών και αντικατάστασή τους και γ) την επισκευή φθαρθέντων τμημάτων επιχρισμάτων και σκυροδεμάτων ή τσιμεντοκονιών ως και των περιμετρικών γείσων.
Η αναγκαιότητα σύναψης του μνημονίου συνεργασίας προέκυψε από την απουσία Τεχνικής Υπηρεσίας και συνεπώς την αντίστοιχη τεχνογνωσία του Ιερού Ναού. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 70.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απροβλέπτων.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ του προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας του οικονομικού έτους 2014. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμοσθεί με τη σύμφωνη γνώμη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.
Εξειδικευμένο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης της Πράξης «Συντήρηση – επισκευή τμήματος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου» από τον Κύριο του Έργου στο Φορέα Υλοποίησης.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, ο Κύριος του έργου αναθέτει στο Φορέα Υλοποίησης να λειτουργήσει ως δικαιούχος και να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες:
• Ωρίμανση του έργου (επίβλεψη μελετών, έλεγχος πληρότητας, θεώρηση μελετών και συνεργασία για τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων)
• Οργάνωση και σχεδιασμό υλοποίησης
• Σύνταξη ή/και Επικαιροποίηση διακηρύξεων
• Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με τη νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων
• Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων
• Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου
• Παραλαβή του έργου στο σύνολό του (στις περιπτώσεις τεχνικών έργων έως και την οριστική παραλαβή)
• Παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία στον Κύριο του έργου με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.
Ο Φορέας Υλοποίησης, στις περιπτώσεις δημοσίων συμβάσεων τεχνικών έργων και μελετών, δια των αρμοδίων οργάνων και του προσωπικού του, ασκεί όλα τα καθήκοντα της Προϊσταμένης Αρχής και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, όπως αυτά προβλέπονται στη νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Για την παρακολούθηση εκτέλεσης του μνημονίου συνεργασίας συστήνεται όργανο με την επωνυμία «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης», με έδρα την Καβάλα.
Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελείται από:
– Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Μουριάδη Θεόδωρο, ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής, με αναπληρωτή του τον Φλώρο Μιχαήλ, Προϊστάμενο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας
– Τον Πρεσβύτερο κ. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, ως εκπρόσωπο του Κυρίου του Έργου, με αναπληρωτή τον κο. Χίζαρη Δημήτριο, Αντιπρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

=

Διαβάστε επίσης