Εθελοντική αιμοδοσία στο επιμελητήριο

 Εθελοντική αιμοδοσία στο επιμελητήριο

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στο επιμελητήριο, αφού την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο όροφο του κτηρίου μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία. Στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Αντώνης Καραγιαννίδης, ο πρόεδρος της ελληνικής ομάδας διάσωσης παράρτημα Καβάλας Δημήτρης Τζίμας, η πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Σίσυ Ρακιτζή. Κι αυτή τη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία οι εθελοντές του επιμελητηρίου δεν είναι μόνοι. Συνεργάζονται με τοπικούς συλλόγους. Ειδικότερα στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία Παρασκευή και Σάββατο στο Επιμελητήριο από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, συμμετέχουν: Ο σύλλογος Φαρμακοποιών, Οδοντιάτρων, η ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Καβάλας, το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών, η Λέσχη Φιλάθλων, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών και  οι Πρόσκοποι.

Στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου το χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Συμμετέχουν επίσης και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές Καβάλας.

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης είπε: «Πρόκειται για τη 19η εθελοντική αιμοδοσία, Γίνεται σε μία εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται. Εμείς δίνουμε μηνύματα αλληλεγγύης με την ενέργειά μας αυτή. Σύνθημά μας, δίνουμε αίμα για το διπλανό μας και όχι για τον εαυτό μας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου που θα μας υποστηρίξει στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία. Αυτή τη φορά μαζί μας είναι περισσότεροι σύλλογοι και τοπικοί φορείς. Έτσι ελπίζουμε σε καλύτερο αποτέλεσμα, από τις προηγούμενες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας, υπάρχει αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών σε όλη την Ελλάδα, κυρίως το 2013, αλλά και το 2014».

Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Σ. Ρακιτζή, είπε: «Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες του επιμελητηρίου που μας πρότειναν να συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία τις επόμενες ημέρες. Αυτό εγκρίθηκε και με την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, και με απόφαση ομόφωνη της γενικής μας συνέλευσης. Σας θυμίζω ότι ο σύλλογός μας αριθμεί περίπου 180 μέλη. Συμμετέχουμε στην προσπάθεια. Ήδη υπάρχουν αφίσες για την εθελοντική αιμοδοσία σε όλα τα φαρμακεία, Καλούμε τα μέλη μας το διήμερο να δώσουνε αίμα».

Τέλος ο Δημήτρης Τζίμας πρόεδρος της ελληνικής ομάδας διάσωσης παράρτημα Καβάλας, που ιδρύθηκε στην πόλη μας πρόσφατα είπε: «Συμμετέχουμε για 2η φορά, καθώς συμμετείχαμε και πέρσι. Ο εθελοντισμός είναι ότι πολυτιμότερο μας έμεινε, γιατί από άνθρωποι γινόμαστε συνάνθρωποι. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη εθελοντισμού».

Διαβάστε επίσης