Εκατό χρόνια προσφοράς – Για το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ»

 Εκατό χρόνια προσφοράς – Για το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ»

Το απόγευμα της Δευτέρας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ». Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

•Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ. και Εφορευτικής Επιτροπής.

•Διοικητικός απολογισμός από 01/01/2014- 31/12/2014.

•Οικονομικός απολογισμός από 01/01/2014- 31/12/2014.

•Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.

•Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και απαλλαγή του Δ.Σ.

•Προϋπολογισμός 2015.

•Διαγραφή μελών.

Το Δεκέμβρη του 2014 το σωματείο συμπλήρωσε τα εκατό χρόνια ζωής και δράσης του. Έτσι, προετοιμάσθηκε ώστε σε όλη τη διάρκεια του 2015 να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στον ένα αιώνα συνεχούς παρουσίας του στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης και στη προσφορά φιλανθρωπικού έργου. Το σωματείο ενισχύει μέσω υποτροφιών καβαλιώτες φοιτητές, αλλά και άτομα που έχουν αποφυλακισθεί. Οι προαναφερόμενες δράσεις βασίζονται στο απόθεμα του ταμείου, το οποίο ανέρχεται σε ποσό 34.000 ευρώ.

Το απόγευμα της Δευτέρας και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης, ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από την πρόεδρο Νίκη Ανέστη. Η τελετή όμως περιελάμβανε επίσης την ανακήρυξη ως επίτιμων προέδρων του σωματείου της Θάλειας Λαζίδου και της Κικής Κρέη, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους από τις προεδρικές θέσεις που στο παρελθόν κατείχαν. Επίτιμος μέλος του ίδιου σωματείου ανακηρύχθηκε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ως η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δήμαρχος της πόλης, υπό το βλέμμα του αντιδημάρχου πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα.

Τη συγκίνηση της εξέφρασε η Δήμητρα Τσανάκα για το γεγονός της βράβευσής της από γυναίκες και κυρίως από φίλες της, διότι οι γυναίκες είναι πάντα οι πιο αυστηροί κριτές. Με την ευκαιρία της ανακήρυξής της ως επίτιμο μέλος του σωματείου, η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε ολόκληρη την πόλη για την τιμή της εκλογής της. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά η δήμαρχος, χωρίς να κουβαλά ένα «διάσημο» πολιτικό όνομα και χωρίς να διαθέτει κάποια τεράστια περιουσία, τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη των καβαλιωτών ως ενεργή πολίτης. Η κ. Τσανάκα υποσχέθηκε να καταθέσει τη ψυχή της υπέρ της Καβάλας αφού αυτό προέκυψε βάσει των χρονικών συγκυριών.

Η κ. Τσανάκα αποκάλυψε ότι προσφάτως υπέγραψε τα έγγραφα συνταξιοδοτήσεώς της, γεγονός που ολοκληρώνει με όμορφο τρόπο τον επαγγελματικό κύκλο της ζωής της και της επιτρέπει να επενδύει κάθε λεπτό του χρόνου της για το καλό της πόλης της. Η δήμαρχος θυμήθηκε τα χρόνια του οδηγισμού όπου συνυπήρξε με την πρόεδρο του σωματείου Νίκη Ανέστη κι από όπου διατηρεί πολύ όμορφες αναμνήσεις. «Στοιχίζει όσο τόνους χρυσάφι μια βράβευση από τις συμπολίτισσές μου», κατέληξε η δήμαρχος παραλαμβάνοντας την τιμητική της πλακέτα.

 

Διαβάστε επίσης