• 12 Μαΐου 2024,

Εκβάθυνση του λιμανιού της ζητά η Ιχθυόσκαλα

 Εκβάθυνση του λιμανιού της ζητά η Ιχθυόσκαλα

Η διοίκηση της Ιχθυόσκαλας Καβάλας φαίνεται ότι γνώριζε από  καιρό το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο βυθό της θάλασσας μπροστά από το εκεί λιμάνι. Όπως έλεγαν χθες στην εφημερίδα μας επαγγελματίες αλιείς τα σκάφη των οποίων εξυπηρετούνται στην Ιχθυόσκαλα, ο Διευθυντής της Χαράλαμπος Μαντάς έχει απευθύνει έγγραφο για τον καθαρισμό του βυθού της θάλασσας στον ΟΛΚ από τον περασμένο Οκτώβριο. Οι ίδιοι οι επαγγελματίες έλεγαν ότι επειδή τα απορρίμματα είναι πολλά στο βυθό της θάλασσας, προερχόμενα όπως λένε από συναδέλφους ή από πληρώματα αλιευτικών σκαφών, υπάρχει συχνά πρόβλημα με τα σκάφη που δένουν καθώς δεν εξασφαλίζεται στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας το απαραίτητο μεγάλο βύθισμα κι έτσι πολλά σκάφη δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το χώρο.

Ο περιορισμός στο βύθισμα όπως όλοι καταλαβαίνουν, δεν οφείλεται σε ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά στο ότι ο βυθός είναι γεμάτος απορρίμματα και έτσι το λιμάνι δεν είναι τόσο λειτουργικό όσο απαιτούν οι συνθήκες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ετοιμάζεται ν΄ αναλάβει δράση, ν΄ απομακρύνει τα απορρίμματα από το βυθό της θάλασσας, επαναφέροντας το βάθος του στη προηγούμενη κατάσταση που ήταν για όλους βολική.

 

Διαβάστε επίσης