• 12 Μαΐου 2024,

Πλύσιμο κάδων από ιδιώτη, στον εισαγγελέα για το παράνομο μαντρί

 Πλύσιμο κάδων από ιδιώτη, στον εισαγγελέα για το παράνομο μαντρί

Εκτάκτως και κατεπειγόντως με αυξημένη όμως απαρτία συνεδρίαση χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, 2η φορά την ίδια εβδομάδα.

Δύο ήταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το σημαντικό η ανάθεση σε ιδιώτη της εργασίας του πλυσίματος των κάδων έως το τέλος Αυγούστου.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης, ο Δήμος Καβάλας έχει τον εξοπλισμό για να πλύνει τους κάδους απορριμμάτων μόνος του, όπως γίνονταν τόσο καιρό, δεν έχει όμως το απαραίτητο προσωπικό. Δεν μπορεί να νοικιάσει μηχάνημα, καθώς είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την ενοικίαση μηχανημάτων διαφόρων τύπων. Επειδή όμως δε μπορεί να περιμένει με τους κάδους άπλυτους, αναθέτει το έργο σε ιδιώτη, για το υπόλοιπο του Ιουλίου κι όλο τον Αύγουστο.

Πρόκειται για την εταιρία Κουκουτίνης Α.Ε. που θα εισπράξει το ποσό των 20.000 ευρώ. Η εταιρία του κ. Κουκουτίνη που εμπλέκεται και στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ ΤΣΑΝΕΛ, εμμέσως ή αμέσως είχε την ίδια σχέση με το Δήμο Καβάλας όταν πρωτοεγκαταστάθηκαν οι κάδοι επί Στάθη Εριφυλλίδη, το 2001. Τόσο επί Εριφυλλίδη, όσο κι επί Σιμιτσή ο Δήμος Καβάλας ενίσχυσε τον εξοπλισμό του για να μπορεί να πλένει αυτός τους κάδους, ανακύπτουν όμως φαίνεται διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα, που έχουν σχέση και με την οικονομική κρίση των τελευταίων ημερών.

Τέλος η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης αφού γι΄ αυτό συμφώνησε και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να βρεθεί προμηθευτής εξοπλισμού με χημικές τουαλέτες του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλ. Δήμογλου». Το ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι εξήγησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, οφείλεται στο ότι αυτός που θα προμηθεύσει τις τουαλέτες θα πρέπει ταυτόχρονα και να τις συντηρεί.

Το έργο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 20.418 ευρώ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης ενημέρωσε τους συναδέλφους τους για τις ενέργειές του σχετικά με το παράνομο μαντρί πολύ κοντά στα σπίτια, μέσα στο χωριό ουσιαστικά της Παλαιάς Καβάλας.

Δημοτικοί υπάλληλοι φωτογράφισαν την κτηνοτροφική μονάδα που φιλοξενεί τουλάχιστον 30 κατσίκια, προκειμένου να γίνει γραπτή καταγγελία στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον κ. Καλανταρίδη πρόκειται για μία παράνομη λειτουργία κτηνοτροφικής μονάδας μέσα σε οικισμό, την ύπαρξη της οποίας ο Δήμος Καβάλας πληροφορήθηκε πρόσφατα. Άλλωστε είναι μία πρόσφατη ενέργεια κτηνοτρόφου της περιοχής.

Διαβάστε επίσης