• 19 Μαΐου 2024,

Εκδηλώσεις για την επέτειο λήξης Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

 Εκδηλώσεις για την επέτειο λήξης Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου

Οι φορείς και παράγοντες του νομού Καβάλας τίμησαν το Σάββατο το πρωί την επέτειο για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου μετά τη θεία λειτουργία εκφώνησε ομιλία για την επέτειο του τέλους του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ως εκπρόσωπος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, ο συμπολίτης δικηγόρος Τάσος Κοεμτζίδης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο δημοτικό κήπο. Εκεί παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Εμμανουηλίδης και Ιωαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο εκπρόσωπος της δημάρχου δημοτικός σύμβουλος Θ. Τζατζάρης, άλλοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο κόσμος που έτυχε να περνά από την περιοχή δε γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε, κοντοστάθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση. Νοικοκυρές με ψώνια από τη λαϊκή, από όπου έρχονταν, μαθητές καθοδόν για το φροντιστήριό του, ακόμη και τουρίστες. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση δύο γερμανών τουριστών που βιντεοσκόπησαν μεγάλο μέρος της εκδήλωσης, κάτοικοι Αμβούργου, όπως είπαν, που αυτή την περίοδο κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή της Καβάλας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και δηλώσεις για τη σημασία της επετείου, τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ουσιαστικά του τέλους του ναζισμού που εκείνα τα χρόνια προώθησε η Γερμανία του Χίτλερ.

Πριν και μετά το τέλος της εκδήλωσης διάφοροι πολίτες που την είχαν παρακολουθήσει, περικύκλωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας να μάθουν απ΄ αυτούς νέα για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία, πότε αυτή θα επέλθει και ποιο θα είναι το περιεχόμενό της.

 

Διαβάστε επίσης