ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ 2015

Ομάδα πρωτοβουλίας δημιούργησαν πολίτες του πρώην Δήμου Φιλίππων προκειμένου να προωθήσουν  την ιδέα επανασύστασης του Δήμου τους, τον διαχωρισμό αυτού από τον Δήμο Καβάλας. Πρωτοστατούν κάτοικοι των Κρηνίδων και της Λυδίας. Το Σάββατο η ομάδα πρωτοβουλίας είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα με τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στις χθεσινές βραδινές εκλογές του ΕΥΚ η παράταξη του απερχόμενου προέδρου εξασφάλισε 11 έδρες. Από δύο έδρες κερδίζουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ. Αύριο συνεδριάζει στην Αθήνα το Σ.Α.Σ. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τροποποίηση δρομολογίων του φέρι μποτ «Φιλιάγκος», ένταξη στα δρομολόγια του νέου πλοίου της ΑΝΕΘ Θάσος 111. Από την Κυριακή στα δρομολόγια του Πρίνου το φέτι μποτ «Άγιος Παντελεήμονας». Αυτή την εβδομάδα θα βρίσκονται στην Καβάλα οι πρώτοι ξένοι ιστιοπλόοι, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει στο τέλος του μήνα. Ίσως σήμερα σύσκεψη των οργανωτών με τους τοπικούς φορείς. Στην μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής νοσηλεύεται ο 47χρονος κάτοικος Καβάλας που τραυματίστηκε την Παρασκευή στο ατύχημα στον Ασπρόπυργο. Δικογραφία σε βάρος 30χρονου σχημάτισε η Α.Δ. Καβάλας. Κατηγορείται για διάρρηξη κατοικίας. Βρέθηκαν και επεστράφησαν μέρος των χρημάτων και των χρυσαφικών που κλάπηκαν.

 

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα: Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, Οικονομική Επιτροπή Καβάλας, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Το μεσημέρι δίνει συνέντευξη τύπου η ΠΑΣΕΒΕ. Στην Καβάλα ήταν το Σάββατο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο εκπρόσωπος του κόμματος το Ποτάμι Περικλής Βαλλιάνος. Αρνήθηκε να παραιτηθεί η Μαρίνα Φιλιππίδου σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργό εργασίας- κοινωνικής ασφάλισης- κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην ίδια συνάντηση παρόντες ήταν οι βουλευτές Ιωαννίδης, Τσανάκα, Καραγιαννίδης. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι αρμόδιο για τη βίζα των 72 ωρών είπε την Παρασκευή η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στον Κώστα Μορφίδη. Ο συμπολίτης Στάθης Μοσχίδης μαζί με τον επιχειρηματία της Λάρισας Κώστα Κουκουράβα φτιάχνουν στους Νέους Πόρους Κατερίνης τον μεγαλύτερο θερινό κινηματογράφο της χώρας. Το Σάββατο θα μιλήσει στην Καβάλα ο Άρτεμης Σώρρας. Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΑΜΘ. Πολλά στελέχη της ΝΔ Καβάλας ήταν το Σάββατο στην συνδιάσκεψη του κόμματος, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην Ξάνθη.

 

Δημοσιεύεται σήμερα στην Πρωϊνή η πρόσκληση του Δήμου Καβάλας προς κάθε ενδιαφερόμενο για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Η διοργάνωση αποδεσμεύεται από το Δημοτικό Ωδείο. Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

 

«Λύγισε» στο τέλος ο ΑΟΚ, έχασε 1-0 από τον Άρη. Είναι οριστικά τρίτος στη βαθμολογία. Υποβιβάζεται ο Άρης Ακροποτάμου. Νίκησε στο πρώτο ματς μπαράζ ο Νέστος. Έχασε στο Λαύριο η Ένωση. Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Αστέρας.

 

Διαβάστε επίσης