Εκλογές τον Μάρτη με τον Τσίπρα να καλπάζει !

 Εκλογές τον Μάρτη με τον Τσίπρα να καλπάζει !

Πάντως όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική στην Ελλάδα , όλοι βλέπουν εκλογές τον Μάρτη.
Εκλογές τον Μάρτη και πρώτο τον Τσίπρα.
Δεξιοί , αριστεροί και ανένταχτοι με τα σημερινά δεδομένα όλοι συμφωνούν οτι στις εκλογές τις βουλευτικές που θα γίνουν τελικά τον Μάρτη αφού η συγκυβέρνηση θα καταφέρει και θα πάρει μια μικρή παράσταση θα κερδίσει ο Τσίπρας με διαφορά απο 4 έως 6 μονάδες.
Αυτό το σενάριο είναι το πιο πιθανό εκτός και αν ο άσσος του ΣΥΡΙΖΑ “σπάσει” ‘οπως συχνά γίνεται και στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
Σήμερα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές , όποτε αυτές και αν γίνουν, θυμίζει λίγο τις νίκες στα παιχνίδια της Μπάρτσα ιδιαίτερα όταν αυτή έπαιζε με ομάδες στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα που προβλέπανε και ποντάρανε οι παίκτες του στοιχήματος με μανία.
Και όμως κάποιες φορές αυτοί οι άσσοι σπάγανε και αντί για ταμείο οι παίκες πηγαίνανε κουβά.
Έχετε το νού σας μην συμβεί το ίδιο και στις βουλευτικές εκλογές αν και στις εκλογές τα πράγματα είναι πιο απλά αφού για να σπάσει ο άσσος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην γίνει το παιχνίδι.
Έτσι και κατέβουν οι ομάδες να παίξουν ο νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το ξέρει ο Σαμαράς και για τον λόγο αυτό προσπαθεί να κερδίσει χρόνο οχι για να βοηθήσει το κόμμα του να ανακάμψει (αυτό είναι δύσκολο) αλλα μήπως και μπορέσει και βρεί την υποψηφιότητα για την προεδρική εκλογή που θα αποτρέψει τις βουλευτικές εκλογές.
Ο Σαμαράς θα αποφύγει την ήττα μόνο αν αποφύγει τις εκλογές.
Και για να αποφύγει τις εκλογές θα πρέπει να πείσει τον Κώστα τον Καραμανλή να κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας τις ψήφους των βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου.
Αυτό είναι απο τα ελάχιστα σενάρια αποφυγής βουλευτικών εκλογών αν και είναι δύσκολο αφού ο Καραμανλής όπως δείχνει δεν έχει καμμία διάθεση να εμπλακεί και πάλι με την πολιτική σε αυτό τον βαθμό όταν περνάει μια χαρά στα τελευταία έδρανα της βουλής.
Σιγά μην αφήσει ο Καραμανλής τις εκδρομές του εντός και εκτός χώρας και τα τσιπουράκια του αφού δεν έχει αφήσει κουτούκι για κουτούκι.
Ο Καραμανλής είναι ένας πολιτικός που κυβέρνησε την χώρα δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και πλεον ως απόμαχος της πολιτικής κάνει ζωή που θα ζήλευαν όλοι οι έλληνες.
Διήμερα , τριήμερα καλή παρέα και καλοί μεζέδες.
Ποιός λογικός άνθρωπος θα αφήσει αυτή την ζωή για να πάει και να κλειστεί στο προεδρικό μέγαρο ;
Οι πιέσεις προς το πρόσωπο του Καραμανλή να δεχτεί και να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρχανε και υπάρχουν αλλα μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.
Ο Σαμαράς γνωρίζει οτι αν υπάρχει μια πιθανότητα να αποφύγει τις εκλογές είναι να εξασφαλίσει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα η οποία όμως επειδή είναι πολύ δύσκολη προετοιμάζεται για εκλογές τον Μάρτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δανειστές τα βρήκανε με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών για τις 100 δόσεις προς εφορία και ταμεία αλλα υπάρχει ΄πρόβλημα για τα κόκκινα δάνεια.
Σήμερα Πέμπτη φεύγει η αντιπροσωπεία και θα επιστρέψει τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.
Στους στόχους της κυβέρνησης είναι μέχρι αύριο Παρασκευή τουλάχιστον να έχει κλειδώσει η ευνοϊκή ρύθμιση με τις πολλές δόσεις και να μείνει σε εκκρεμότητα το θέμα με τα κόκκινα δάνεια.
Βέβαια στο μυαλό των δύο (Σαμαρά – Βενιζέλου) υπάρχει πάντα το σενάριο της οριστικής απεμπλοκής απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που θα είναι και το μεγαλύτερο προεκλογικό όπλο της συγκυβέρνησης.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.
Σίγουρα θα πάμε καλύτερα αλλα χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να τα καταφέρουμε.
Δεν χάνουμε το κουράγιο μας και πάμε παρακάτω.
Τα λέμε και πάλι αύριο.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης