Εκτός απο το “δίκιο του εργάτη” υπάρχει και η ταλαιπωρία των ελλήνων …

 Εκτός απο το “δίκιο του εργάτη” υπάρχει και η ταλαιπωρία των ελλήνων …

Mετά τους εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ που απέργησαν , επιτάχθηκαν και επέστρεψαν στην δουλειά σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στα άλλα Μ.Μ.Μ της Αθήνας.

Να ξέρετε οτι και στην δική τους περίπτωση η σειρά των κινήσεων που θα γίνουν απο την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι η ίδια με αυτή που ακολούθησε για να αντιμετωπίσει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ.

Το θέμα είναι οτι μέχρι να έρθει η επίταξη θα ταλαιπωρηθούν χιλιάδες Αθηναίοι που εδώ και μήνες έχουν παροπλίσει για ευνόητους λόγους τα αυτονίκητα τους και μετακινούνται αποκλειστικά με τα Μ.Μ.Μ.

Αυτοί οι άνθρωποι αναρωτιέται κανείς πως μετακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες της απεργίας στο ΜΕΤΡΟ ή πως θα μετακινηθούν σήμερα Δευτέρα που ξεκίνησε η απεργία σε τρόλευ και λεωφορεία ;

Διότι δεν είναι μόνο το “δίκιο του εργάτη” αλλα και η ταλαιπωρία του έλληνα πολίτη.

Στο κάδρο εκτός απο το “δίκιο του εργάτη” θα πρέπει να υπάρχει και ο φορολογούμενος έλληνας πολίτης που πληρώνει για τα πάντα σε αυτήν την χώρα και δεν έχει τίποτα.

Τίποτα όμως !

Πληρώνει φόρους , επιπλέον φόρους , χαράτσια , κρατήσεις και ζεί σε μια χώρα που δεν του παρέχει ούτε τα βασικά.

Είναι φοβερό να πληρώνεις για τα πάντα και το βράδυ πρίν πέσεις να κοιμηθείς να κάνεις τον σταυρό σου να έχει η παναγία γερό και να μην αρρωστήσεις και μπλέξεις με τα Νοσοκομεία.

Βέβαια απο σήμερα Δευτέρα στο δελτίο των απεργιακών κινητοποιήσεων θα πρέπει να βάλουμε και τους αγρότες που είναι έτοιμοι και με τα τρακτέρ στο ρελαντί να βγούνε κάθετα στις εθνικές οδούς και να κόψου την Ελλάδα οχι μόνο στα 2 αλλα και στα 4 και στα 6 γιατί έχουν να βγούνε πάρα πολλά χρόνια και είναι όλοι ορεξάτοι για πολλά μπλόκα.

Ετσι και αλλιώς για αυτούς η εργασία στα χωράφια ξεκινάει σε κανα δίμηνο.

Και μπορεί οι αγρότες να έχουν δίκιο αλλα δεν είναι οι μόνοι που έχουν δίκιο σε αυτήν την χώρα.

Σίγουρα όμως είναι οι μόνοι που επιλέγουν να κλείσουν τους δρόμους και να διεκδικήσουν το δίκιο τους αυτό είς βάρος των υπολοίπων ελλήνων που για άλλη μια φορά αν προχωρήσουν οι αγρότες στα μπλόκα θα νιώθουν αιχμάλωτοι στην ίδια τους την χώρα.

Βγάζουμε κόκκινη κάρτα σε όλους αυτούς τους κλάδους που που θέλουν να εκβιάσουν την εκάστοτε κυβέρνηση με μοχλό πίεσης της ταλαιπωρία του κόσμου.

Το έχουμε ξαναγράψει και το ξαναγράφουμε οτι οι αγρότες που νιώθουν αδικημένοι θα έπρεπε να βρούνε άλλους τρόπους για να πιέσουν την κυβέρνηση να τους δώσει λύση στα προβλήματα τους.

Και μην κοιτάτε τα τελευταία χρόνια που μπλέξαμε με την κρίση και γλυτώσαμε τα μπλόκα.

Πρό κρίσης κάθε χρόνο μετά τα Χριστούγεννα είχαμε τους αγρότες έτοιμους για κινητοποιήσεις.

Δεν θυμάστε που η κυβέρνηση Καραμανλή παρανόμως τους έδωσε 500 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να φύγουν απο τα μπλόκα ;

Τους τα έδωσε αν και γνώριζε οτι ήτανε παράνομη η επιχορήγηση και μετά απο ένα χρόνο πληρώσαμε και πρόστιμο ως χώρα για αυτήν την επιδότηση.

Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε να διορθώσουμε και να αλλάξουμε.

Βέβαια σε αυτήν την προσπάθεια γίνανε παρα πολλά λάθη κυρίως απο αυτούς που επηλέξανε να μας επαναφέρουν στον σωστό δρόμο τα οποία και πληρώνουμε με παραμονή μας για 4η χρονιά σε κατάσταση βαθειάς ύφεσης.

Σήμερα και μετά απο όλα αυτά τα τραγικά έχουμε ζήσει μιλάνε για ανάκαμψη στα τέλη του 2013 και σίγουρα μέσα στο 2014.

Αν αρχίσουμε να μετράμε απο το 2009 καταλαβαίνετε οτι το 2014 θα συμπληρώνουμε 6 χρόνια οικομικής ύφεσης και ψυχολογικής κατάθλιψης.

Τα χρόνια είναι πολλά και κανείς δεν θα άντεχε εκτός απο τους έλληνες.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Σε διάστημα λίγων ημερών ζήσαμε δύο κύματα κακοκαιρίας που μας επηρεάσανε ελάχιστα.

Την βγάλαμε με μερικές βροχές και καταιγίδες όταν για παράδειγμα η γειτονική μας Ξάνθη βούλιαξε στο χιόνι.

Να είστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και είναι αυτά που έρχονται.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης