• 14 Μαΐου 2024,

Εκτός από την κοινωνία, το κοινωνικό φαρμακείο στηρίζουν… οι υποψήφιοι δήμαρχοι

 Εκτός από την κοινωνία, το κοινωνικό φαρμακείο στηρίζουν… οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Το πρωί του Σαββάτου κόπηκε η βασιλόπιτα για το 2014 του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου των τοπικών φορέων, κοινωνική πρωτοβουλία που έχει ενταχθεί τους τελευταίους μήνες στο πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι συμπεριλαμβανομένου και του Κωστή Σιμιτσή, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, απόδειξη ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, στήριζαν και στηρίζουν το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο του δήμου Καβάλας.

Όπως είπε ο γιατρός Ξενοφών Κροκίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι άλλων δήμων κυρίως του Νομού Καβάλας επικοινωνούν με αυτόν ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες για το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο, προκειμένου ένα παρόμοιο να υποσχεθούν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα ότι θα οργανώσουν στο δήμο όπου είναι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Στέφανος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τους εθελοντές, όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο.

Τα ράφια του γεμάτα φάρμακα. Πρώτη φορά είδαμε τόσα φάρμακα στα ράφια του κοινωνικού φαρμακείου – ιατρείου. Πολλοί είπαν μάλιστα ότι τόσα πολλά φάρμακα δεν έχουν ακόμα και τα κανονικά φαρμακεία στην πόλη μας.

Όπως είπε ο Ξενοφών Κροκίδης, τον Δεκέμβριο του 2013 εξυπηρετήθηκαν 235 συνταγές και δόθηκαν δωρεάν φάρμακα 15.500 ευρώ περίπου.

Ταυτόχρονα το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο χορηγεί φάρμακα και στο νοσοκομείο.

Η πετυχημένη λειτουργία φαίνεται και από τους αριθμούς.

Το «Στηρίζω» όπου εντάχθηκε το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο είναι πετυχημένο. Στο πλαίσιο αυτό θα αποκτήσει ξεχωριστό χώρο το κοινωνικό ιατρείο, είπε ο κ. Κροκίδης.

Μέσα από το πρόγραμμα «Στηρίζω» το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο του Δήμου Καβάλας πλέον του προγράμματος «Στηρίζω» απέκτησε προσωπικό για δύο χρόνια, ειδικότερα δύο φαρμακοποιούς και μία κοινωνική λειτουργό.

Με τα καλύτερα λόγια για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου – ιατρείου μίλησαν και οι επόμενοι που πήραν το λόγο στην εκδήλωση, η πρόεδρος του συλλόγου ΠΝΟΗ, η εκπρόσωπος των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, και άλλοι εθελοντές που είναι κάθε μέρα εκεί όπου εξυπηρετείται η τοπική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

 

Διαβάστε επίσης