• 22 Μαΐου 2024,

Εκτός ημερησίας συζήτηση για τα «κλεμμένα» δημοτικά έργα του φυλλαδίου

 Εκτός ημερησίας συζήτηση για τα «κλεμμένα» δημοτικά έργα του φυλλαδίου

Με αναφορές στις φυσικές καταστροφές της 30ης Σεπτεμβρίου από το Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ανακοινώθηκε ότι τα ξεριζωμένα δέντρα θα αντικατασταθούν στην κατάλληλη εποχή με άλλα της ελληνικής χλωρίδας και με βαθιές ρίζες, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα δυσάρεστα περιστατικά. Σχεδιασμός θα δρομολογηθεί και για το Πάρκο Φαλήρου, ενώ θα ζητηθεί βοήθεια και από τους κατοίκους στη δεντροφύτευση. Ζημιές έχουν υποστεί και πολίτες από αντικείμενα που αποκολλήθηκαν και προκάλεσαν φθορές, την αποκατάσταση των οποίων ενδεχομένως να μην εγκρίνει ο επίτροπος. Καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν θα γίνει ώστε ο δήμος όπου μπορέσει θα βοηθήσει.

Κριτική για το ενημερωτικό φυλλάδιο που διένειμε ο δήμος στο εκθεσιακό περίπτερο της KAVALA EXPO 2013, όπου αναφέρονταν τα 51 έργα του δήμου δέχθηκε από τη Δήμητρα Τσανάκα η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται και ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο δήμος «έκλεψε» έργα άλλων φορέων τα οποία και παρουσίασε ως δικά του στο έντυπο.

Ο Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε τη λέξη «Μαζί» που αναφέρεται στο φυλλάδιο κι έκανε λόγο για συνεργασίες του δήμου με άλλους τοπικούς φορείς. Πάντως τα έργα βρισκόταν επί δίμηνο αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου χωρίς να ενοχληθεί κανείς, μόλις όμως κυκλοφόρησε τυπωμένο το φυλλάδιο και μοιράστηκε στους καβαλιώτες, προκλήθηκε συζήτηση. Ο Δήμαρχος δήλωσε περήφανος για το λιτό έντυπο και κυρίως για το περιεχόμενό του. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επέμεναν στην άποψη των «κλεμμένων» ξένων έργων που χρησιμοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή για προεκλογικούς σκοπούς, το δε όρο «Μαζί» τον ανήγαγαν στους πολίτες και όχι σε άλλους θεσμικούς φορείς.

Ένα μεγάλο ψέμα εντόπισε ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ Στάθης Εριφυλλίδης στο έντυπο και ειδικότερα στο σημείο όπου αναφέρεται ότι η διοίκηση Σιμιτσή άρχισε το έργο της από το μηδέν. Ε, όχι και μηδέν, παρατήρησε ο κ. Εριφυλλίδης, απαριθμώντας τα έργα σε εξέλιξη που άφησε η δική του διοίκηση ως παρακαταθήκη.

Για επιβεβλημένους εμβολιασμούς των αδέσποτων μίλησε ο Νίκος Κιοσές, ζητώντας από το διοίκηση να προχωρήσει στη δράση διότι ελοχεύουν κίνδυνοι εξαιτίας της λύσσας. Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι έχει ψηφιστεί κονδύλιο για τα αδέσποτα ζώα και τους εμβολιασμούς τους, ενώ η διοίκηση σκοπεύει να τυπώσει ενημερωτικό φυλλάδιο για τη λύσσα με οδηγίες προς τους πολίτες. Είτε πρόκειται για τα θύματα ενδεχόμενων επιθέσεων, είτε πρόκειται για τους ιδιοκτήτες των οικόσιτων ζώων.

 

Διαβάστε επίσης