Δήμος Θάσου κατά ΤΑΙΠΕΔ – Εκδικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης

 Δήμος Θάσου κατά ΤΑΙΠΕΔ – Εκδικάζεται στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης

Σήμερα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο δήμος Θάσου εις βάρος του ΤΑΙΠΕΔ, όπου ο νομικός σύμβουλος του δήμου θα παραθέσει όλη την επιχειρηματολογία προκειμένου να ανατραπεί η μη επιθυμητή εξέλιξη. Εκείνο που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή είναι πως η περιοχή 180 στρεμμάτων στη Χρυσή Αμμουδιά που μεταβιβάστηκε από το δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ είναι σε ποσοστό 80% θαλάσσιος χώρος, άρα προστατευόμενη περιοχή από τη NATURA 2000 κι επιπλέον η θάλασσα ούτε πωλείται αλλά ούτε και οικοδομείται.

Ενώ από το σύνολο των στρεμμάτων, ένα ποσοστό τριάντα εξ αυτών είναι αμμοθίνες και υγρότοπος, σημεία δηλαδή προστατευόμενα από το άρθρο 27 του συντάγματος. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι δεν δύναται να τεθεί προς πώληση οποιοδήποτε τμήμα της περιοχής Χρυσή Αμμουδιά.

Αναφορικά με την περιοχή Βάλτα Ραχωνίου, η δημοτική αρχή διαθέτει αποδεδειγμένα τίτλους κυριότητας για δημοτική ιδιοκτησία που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο. Προφανώς το ΤΑΙΠΕΔ έκανε πρόχειρη δουλειά στη Θάσο, λαμβάνοντας από τη μεταβίβαση χώρους που είτε είναι προστατευόμενοι είναι ανήκουν στο δήμο. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ο χρόνος που θα μεσολαβήσει έως την έκδοση της αποφάσεως του ΣτΕ αν και ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ πρεσβεύει ότι ανάλογες αποφάσεις δεν καθυστερούν.

 

Διαβάστε επίσης